You are here
Home > Blog > Confessions of a Nail Polish Addict | Kirsten

Confessions of a Nail Polish Addict | Kirsten

Nederland kent tal van creatieve nailbloggers, weliswaar niet zoveel als in bijvoorbeeld Amerika maar aan serieus talent is zeker geen gebrek hier in onze kikkerlandje. De populariteit van nailart neemt toe en steeds meer dames showen via hun blog hun liefde voor nagelkunstwerkjes. Wij van Nailbox.nl zijn groot fan en daarom nemen wij jou wekelijks, in de vorm van een interview met een nailblogger, mee in de wereld van nail(art). Pak er een kopje thee met lekkers bij, ga er helemaal voor zitten en laat je inspireren door de getalenteerde Kirsten van onceuponablog.

Vertel eens, wie is het meisje achter de blog?
Mijn volledige naam is Kirsten Tanya Prins, al schijnt mijn voornaam nogal lastig te zijn hihi. ūüôā Ik heet ook wel Kristen, Kirstin, Kristin, Kerstin of zelfs Christen. Ik ben 21 jaar en ik ben net begonnen met een nieuwe studie: Journalistiek in Zwolle. Ik heb een superschattig hondje, een cavalier king charles spaniel met de naam Casper, en een stokoud dwergkonijntje van bijna 9 jaar oud met de naam Vlokje. Ik ben gek op dieren en op het verzamelen van nagellak, duh! Naast het maken van nailart is fotografie ook een grote hobby, en beide hobby’s kan ik mooi met elkaar combineren voor mijn blog!

Beschrijf je blog en het ontstaan ervan.
Ik ben eind 2013 begonnen met Once Upon a Blog met het idee dat ik hier al mijn nailart-creaties en nagellakreviews/-swatches aan anderen kon laten zien. Ik was toen al een tijdje aan het experimenteren met nagellak en nailart, en ik kreeg van anderen te horen dat ik daar meer mee moest gaan doen! Toen kwam ik op het idee om al mijn nailart te verzamelen op 1 plek zodat iedereen het makkelijk kon vinden, en dat werd dus mijn allereerste blog! Later zijn daar ook een aantal andere onderwerpen bij gekomen die niks met nagellak te maken hebben, maar waar ik wel van merkte dat anderen dat leuk vonden om te lezen. Zo af en toe komt er dus ook een make-uppost voorbij, of een review van lekkere Amerikaanse snoepjes bijvoorbeeld!

Hoe is jouw liefde voor nagellak en nailart ontstaan en wat voor invloed heeft deze op je leven (gehad)?
Geen idee eigenlijk, volgens mij is het begonnen met mijn eerste potje micro beads. Ze waren paars en ik had ze over mijn paarsgelakte nagels gestrooid en dat zag er best wel leuk uit. Ik denk dat mijn verslaving daar moet zijn begonnen haha!
Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden! Maar het heeft mij wel meer zelfvertrouwen gegeven. Al die lieve complimenten die ik krijg als mensen naar mijn nagels kijken zijn super en zorgen ervoor dat ik hiermee door blijf gaan, dus het heeft zeker een grote invloed op mijn leven!

Je bent inmiddels een aantal jaren met nailart bezig, herinner je jouw allereerste nailart nog?
Jazeker! Dat was een Mickey Mouse-design dat ik toen op mijn superkorte nageltjes had gemaakt. En ik was er toen supertrots op! Ik vind deze lelijke foto (ja, ik vind die foto lelijk vergeleken met de foto’s die ik nu maak) nog steeds af en toe terug op het internet, waar anderen hem delen. Stom dat ik er toen nog geen watermerk in gezet had! Dit is het!
nail art kirsten

Je bent jaren actief met nailart, waar haal je keer op keer inspiratie vandaan?
Vaak krijg ik inspiratie als ik tussen wallpapers voor mijn telefoon scroll. Wallpapers zijn vaak kleurrijk en je kan makkelijk op thema zoeken, zodat ik in de zomer naar zomerse afbeeldingen kan zoeken en in de winter idee√ęn op kan doen voor kerstcreaties. Ik krijg ook vaak leuke idee√ęn als ik de nailart-creaties van anderen zie, en daar probeer ik dan weer een eigen draai aan te geven.

Zijn er andere nailart-bloggers die jou inspireren?
Op Instagram volg ik een heleboel getalenteerde meiden, maar op de designs van Narmai (piggieluv.com) ben ik altijd zo jaloers! Al die realistische tekeningen en gedetailleerde landschappen die zij maakt, dat is gewoon ontzettend gaaf!

Van begin tot einde; hoelang doe je er gemiddeld over om een nail art te maken en wat is het langst dat je met een nail art bezig bent geweest?
Ik merk dat ik steeds iets sneller word, maar met een gemiddeld design met op elke nagel een andere tekening ben ik 2, 3 uur mee bezig.
Met mijn superhelden-nailart ben ik toch wel het langst bezig geweest. Het plaatsen van al die piepkleine micro beads nam zeker 5 uur in beslag! En dan moest ik af en toe ook nog even pauze nemen omdat je je echt zo moet concentreren!

Wat zijn jouw top 3 creaties?
Deze vraag is lastig! Ik ben altijd het meest trots op de laatste designs die ik gemaakt heb, dus als ik nu een top 3 moet maken dan staat mijn Frozen nailart op dit moment op de eerste plaats (vanwege de details), mijn Powerpuff Girls nailart op de tweede plaats en mijn Sneeuwwitje design eindigt op de derde plaats.  nail art kirsten 2

Hoeveel potjes telt jouw nagellakstash en hoe/waar bewaar jij je nagellakken?
Ik raak de tel steeds kwijt, maar volgens mij heb ik op dit moment 145 potjes nagellak! De mooiste nagellakjes heb ik op mijn bureau staan en op plankjes in mijn kamer. Maar dat past natuurlijk nooit allemaal, dus ik heb er ook een heleboel in lades gestopt onder mijn bureau. En ik weet precies waar alles staat!

Wat is jouw absolute favoriete nagellakmerk en als je voor de rest van je leven maar slechts één potje nagellak mag gebruiken welke zou dat dan zijn?
Mijn favoriete nagellakmerk is Ciaté London. Dit merk heeft ontzettend veel kleuren en leuke collecties, en de kwaliteit van hun nagellak is ook super. En ze hebben elk jaar een leuke adventkalender met mini-nagellakjes!!
Wat?? Maar een kleurtje? Dat zou echt zwaar worden haha, maar dan kies ik voor Strawberry Milkshake van Ciaté London. Dat is een mooie pastelroze nagellak die bij elke outfit past en niet te veel opvalt.

Welk nagellakmerk zou je nog graag in je bezit willen hebben en wat is de duurste nagellak die  je ooit aangeschaft hebt?
Ik heb nog geen nagellak van het merk Essie, maar ik hoor hier veel goeds over. Dat is dus zeker een merk dat ik nog aan mijn verzameling moet toevoegen!
Mijn duurste nagellak moet mijn OPI wel zijn, ik vind dit merk echt mooi maar het is wel prijzig. Je betaalt ‚ā¨14,95 voor 1 flesje nagellak. Maar voor hetzelfde bedrag kun je ook een setje met 4 mini OPI nagellakjes kopen, daar kies ik dus vaker voor dan voor het aanschaffen van 1 grote fles nagellak.

Je nagels zien er heel goed uit. Vertel, wat is jouw geheim om je nagels in goede conditie te houden?
Ik doe eerlijk gezegd niet zo heel erg veel om mijn nagels in een goede conditie te houden, maar het helpt zeker om ze af en toe even te laten ademen door een paar dagen geen nagellak te dragen en om ze sterk te houden met een goede basecoat of nagelverharder. Daarnaast is het belangrijk om je hele handen goed te verzorgen, ik gebruik hiervoor de Healthy Hands Stronger Nails crème van Vaseline. Deze crème verzorgt de handen en verstevigt de nagels.

Welke nagelverzorgingsproduct kun je niet zonder?
Mijn 6 in 1 nagellak van ANNY. Dit is een sneldrogende glossy basecoat, topcoat en nagelverharder in 1 die je nagels ook nog eens verzorgt.

Hoe zorg je er eigenlijk voor dat je ge√Įnteresseerd blijft in nagellakken/nailart en het schrijven erover?
Ik maak nooit een nailart-design terwijl ik er eigenlijk geen zin in heb. Ben ik bijvoorbeeld ziek, dan plaats ik gewoon een week geen nailart. Ik zorg er in die tussentijd wel voor dat er dan een ander leuk artikeltje op mijn blog verschijnt, maar ik ga niet tegen mijn zin in met nagellak zitten werken. En afwisseling helpt ook, laatst heb ik tussendoor een artikel over Disneyland geplaatst. Dat heeft helemaal niks met nailart of nagellak te maken, maar juist door deze afwisseling blijft het voor mij ook leuk!

Wat zijn jouw toekomstplannen met onceuponablog.nl?
Ik ben van plan om gewoon door te blijven gaan met bloggen, en ik hoop natuurlijk (net als iedere blogger!) dat mijn blog steeds bekender wordt en meer bezoekers krijgt. Ik blog nu voor zo’n 240 volgers, maar ik blog voor mijn plezier en dat moet ook zo blijven. Of er nou 10 of 10.000 mensen naar kijken.

Vertel eens iets grappigs of interessants over jezelf!
Ik ben rechtshandig en ik kan dan ook echt niks met mijn linkerhand. Maar het gekke is dat ik nailart-creaties ALLEEN maar met mijn linkerhand kan tekenen! Huh? Tja, ik heb ook geen idee hoe dat kan!kirsten onceuponablog

En ten slotte nog…
Donkere kleuren of lichte?  Licht. In de herfst en winter vind ik donker weer iets mooier, maar pastel- en lichte kleuren zijn mijn favoriet.
Favoriete kleurencombinatie?  Wit met goud. Dat ziet er zo chic uit!
Favoriete Indie-merk?¬† Ik heb nog geen enkele Indie-nagellak! Is dat erg voor een nagellakverslaafde als ik? Oeps…
Favoriete luxe merk?¬† OPI, en ik droom ervan om ooit nog eens een Louboutin-nagellak in mijn bezit te hebben. Al denk ik niet dat ik dat bedrag er ooit over heb voor zo’n piepklein flesje nagellak!
Favoriete budgetmerk? Catrice, die heeft mooie nagellakken voor een fijn prijsje.

Bekijk alle nagelkunstwerkjes van Kirsten op haar blog onceuponablog.nl

Kirsten, bedankt en leuk dat je aan deze rubriek meegewerkt hebt!

Lijkt het jou ook leuk om met jouw blog op Nailbox.nl te staan, stuur ons dan een mailtje via: info (at)nailbox.nl en wij nemen contact met je op.

¬©foto’s onceuponablog.nl¬†

Redactie Nailbox
Nailbox is altijd verrassend, bevat de mooiste trendkleuren en wordt gewoon bij jou thuis bezorgt.

3 thoughts on “Confessions of a Nail Polish Addict | Kirsten

Comments are closed.

Top