You are here
Home > Blog > Confessions of a Nail Polish Addict | Miriam

Confessions of a Nail Polish Addict | Miriam

Voor velen is Miriam van Nailtalk.nl een voorbeeld. Deze dame is pro als het gaat om het maken van nagelswatches en waar je jaloers op kunt worden. Maar ook haar nailart zien wij graag voorbijkomen. Ga er wederom weer voor zitten en laat je in de wereld van deze nagellaklover meevoeren.

Vertel…wie is Miriam?
Ik ben Miriam, 33 jaar en na lang twijfelen heb ik dan toch sinds januari 2012 een blog Nailtalk.nl. Ik mag ontzettend graag creatief bezig zijn, of dit nu kleuren is, tekenen, haken of nailarten… Verder hou ik van films en series kijken, leuke dingen doen met vriendinnen en ik ben een enorme theeleut.
Ook lak ik nagels in een verzorgingshuis hier in de buurt, wat ik erg leuk vind. Ik doe dit nu zo’n jaar en ik heb elke vrijdagmorgen dat ik daar ben altijd wel een klant of twee, en als ik even afwezig ben geweest kan dat soms wel oplopen tot 6 a 7! Vind het leuk om te zien dat ze er zo blij van worden. We kletsen ook altijd gezellig over van alles en nog wat!

Beschrijf je blog Nailtalk en het ontstaan ervan
Sinds 2012 blog ik op Nailtalk.nl waar je swatches en nail arts vindt. Ik heb een leuke groep vaste bezoekers en daar ben ik zo enorm blij mee! Wil nog wel mijn layout gaan veranderen binnenkort. Iets wat nog meer bij me past! Over het algemeen zie je dus swatches en nailarts en heel af en toe wil ik wel eens een tag doen, of een “favorites” van bijvoorbeeld Instagram. Mijn Instagram (accoutnaam nailtalk) is wel populairder dan mijn blog; ik heb zo’n 7855 volgers ten tijde van dit interview. Mijn Instagram-account zorgt ook voor de meeste samenwerkingen met shops en dergelijke.
Ik heb er vaak over nagedacht om mijn blog meer persoonlijk te maken maar vooralsnog blijft het alleen bij mijn nagels en nailarts. Ik ben geïnspireerd door andermans blogs eigenlijk. Nailart vond ik al erg leuk maar ik vond het ook wel erg spannend dit openbaar te laten zien. Op mijn 30ste verjaardag besloot ik de knoop door te hakken. En als het niks zou worden kon ik mijn site gewoon weer offline halen. Blij dat ik doorgezet heb!

Hoe is jouw liefde voor nagellak ontstaan en wat voor invloed heeft nagellak op je leven (gehad)?
Mijn liefde voor nagellak komt denk ik door mijn moeder. Die draagt ook altijd nagellak en ik mocht dan wel kleurtjes van haar lenen. Als we op vakantie gingen zochten we ook vaak naar leuke budgetlakjes. Uiteindelijk ben ik ze zelf gaan kopen en nu, jaren later, is het wel echt een passie (lees: verslaving).
Naast dat ik erg blij word van gelakte nagels, geeft het me afleiding. Ik werk momenteel niet en mijn nagels doen en bloggen geven me toch een stukje voldoening. Een doel waarbij ik mezelf push steeds beter te worden.

Hoeveel potjes telt jouw nagellakstash en hoe/waar bewaar jij je nagellakken?
Ik heb een aantal maanden geleden geteld en toen kwam ik rond de 450. Maar er is sindsdien best een grote hoeveelheid bijgekomen, dus ik gok dat ik nu rond de 550 zit. Eens in de zoveel tijd ruim ik dat op en geef ik wat weg in mijn omgeving. Het bewaren van mijn lakjes doe ik bijna overal. Ik geloof dat de wc, douche en mijn slaapkamer er nog vrij van zijn, maar het staat verder overal. Ter decoratie, in opbergkastjes, in doosjes, in een Ikeakast en op mijn bureau.

Wat is jouw absolute favoriete nagellak(merk) en stel dat je voor de rest van je leven maar slechts een potje nagellak mag gebruiken welke zou dat dan zijn?
Jeminee dat is een lastige zeg! Er zijn zoveel fijne merken… Maar ik moet toch kiezen… Dan kies ik voor Glam Polish. Een Australisch Indie-merk waarvan ik ook echt elke uitgebrachte collectie mooi vind.
Maar slechts eentje? Een enorm grote fles mag ik dan hopen?! Ik zou een creamy lak kiezen. Of toch met een shimmertje…Haha, lastig hoor! Gezien ik wel dol ben op mintgroene lakjes zal het vast die kleur hebben.

Welke nagellakmerk zou je nog graag in je bezit willen hebben en wat is de duurste nagellak die je ooit aangeschaft hebt?
Ik kies dan toch al gauw voor een Indie merk: Il Etait Un Vernis en er is een “nieuw” budgetmerk Trend It Up dat je in Duitsland bij de drogist kunt kopen en ik dolgraag wil proberen. Ik kan ze via iemand krijgen dus ga dat zeker doen! Indies zijn duur. Dus ik heb wel eens een lak van rond de 13/14 euro gekocht! Welke weet ik niet! Heb nog nooit een lak boven die prijs aangeschaft.

Hoe vaak in de week lak jij je nagels en wat vind je leuker; je nagels lakken of nailart?
Ik heb verschillende samenwerkingen lopen; zowel langdurige als af en toe eenmalige. Dus soms heb ik het best druk met swatchen! Ik denk op zijn top (wat ik ook niet echt heel leuk vind hoor…) zo’n 15 keer. En gemiddeld denk ik zo’n 6 keer per week. Hangt enorm af van hoeveel ik binnen krijg, tijdsbestek en mijn energieniveau. Naast het swatchen (dat nu eenmaal soms voorrang heeft) ben ik juist graag bezig met nailart. Ik vind stempelen het leukste om te doen! Altijd weer een uitdaging om een manicure uniek te maken en een mooi geheel te vormen.miriam nail artHoe zorg je ervoor dat je geïnteresseerd blijft in nagellakken en het schrijven erover?
Door mezelf steeds te pushen beter te worden! Nieuwe dingen of merken uit te proberen. Maar het zijn vooral de reacties denk ik. Leuke complimenten, veel likes op bijvoorbeeld Instagram… dat maakt dat ik weer door wil gaan op de momenten dat ik wat in een dipje zit.

Wat is jouw geheim om je nagels in goede conditie te houden en welke nagelverzorgingsproduct kun je niet zonder?
Mijn geheim… Geen idee eigenlijk! Ik denk een goede verzorging. Veel smeren, nagelriemen soepel en gezond houden. Cuticle cream of balm zou ik niet zonder kunnen. Olie heb ik niet zoveel mee. Handcrème is ook erg fijn als je droge handen hebt!

Je foto’s zijn altijd prachtig om naar te kijken, wat zijn jouw tips en welke camera/lens gebruik je om swatches op de foto te zetten?
Dank je wel, erg lief! Vooropgesteld dat ik echt wel een amateur ben, zou ik zeggen: houd je foto’s scherp, licht en denk na over je handpositie. Ik gebruik een Nikon Coolpix. Ben erg wijs met deze camera, ik ontdek steeds meer nieuwe dingen. Ik denk wel dat ik driekwart van de camera nog niet eens ken qua instellingen!

Vertel Miriam, wat zijn jouw toekomstplannen met Nailtalk.nl?
Ik zou heel graag een andere layout willen. Iets wat meer bij mij en mijn thema past. Verder wil ik steeds beter worden qua foto’s en nailart, dat is echt een streven. Ik vind verandering soms best lastig, dus alles zal steeds met kleine stapjes gaan!

Vertel eens iets grappigs of interessant over jezelf
Ben gauw blij met een cadeau. Ik kan ook echt reageren als een klein kind als ik wat krijg! Ik vermijd liever plaatsen waar veel mensen aanwezig zijn, ik “spreek” een beetje gebarentaal, heb een schele, blauwogige kat, heb een hekel aan bloemen krijgen en ik word dolgelukkig van een schoon bed!
miriam nailtalk.nl

Miriam, bedankt voor je medewerking en heel veel succes met je leuke blog Nailtalk.n!!

Meer interviews lezen?

Lees hier het interview met Kirsten van Onceuponablog

Lijkt het jou ook leuk om met jouw blog op Nailbox.nl te staan, stuur ons dan een mailtje via: info (at)nailbox.nl en wij nemen contact met je op.

©foto’s Nailtalk.nl 

Redactie Nailbox
Nailbox is altijd verrassend, bevat de mooiste trendkleuren en wordt gewoon bij jou thuis bezorgt.

12 thoughts on “Confessions of a Nail Polish Addict | Miriam

Comments are closed.

Top