You are here
Home > Blog > Confessions of a Nail Polish Addict | Cindy

Confessions of a Nail Polish Addict | Cindy

Na het interview met Kirsten van Onceuponablog en Miriam van Nailtalk is het vandaag de beurt aan Cindy van brilliantnails.nl In deze derde editie ‘Confessions of a Nail Polish Addict’ kom je meer te weten over deze nailart-blogger en haar liefde voor nagellak en nailart. Naar eigen zeggen is ze sinds 2006 met het “moet nagels lakken”-virus besmet.

Vertel eens, wie is het meisje achter brilliantnails.nl?
Ik ben Cindy, 30 jaar, geboren in Friesland, opgegroeid in Rotterdam en toen samen gaan wonen in Brabant. Ik ben altijd wel creatief geweest: theezakjes vouwen, fimo kleien, pergamano, armbanden maken en schilderen. Altijd een enthousiast persoontje en een gangmaker. Iets regelen? Laat het maar aan mij over. Als ik ergens voor ga is het vol gas en met passie.

Beschrijf je blog brilliantnails en het ontstaan ervan.
Op Brilliantnails deel ik mijn nailarts en probeer ik verschillende technieken uit. Ook komen er reviews voorbij. Dit kan het swatchen van een nieuwe lak zijn of een heel fijn verzorgingsproduct voor je handen. Brilliantnails is bijna 2 jaar in de lucht en ik ben deze gestart om mijn  nailarts met anderen te delen, zeker omdat nailarts niet lang blijven. Het is ook een herinnering aan de kunstwerkjes die ik heb gemaakt.

Hoe is jouw liefde voor nagellak en nailart ontstaan en wat voor invloed heeft deze op je leven?
Dat gaat terug naar 2006 waar ik naar een kerstmarkt ging in de grotten van Valkenburg. Daar was een presentatie van Konad en ik was totaal niet met nagellak bezig, maar ik vond dit zo leuk om te zien dat ik het zelf wilde proberen. Van 4 nagellakjes groeide het uit tot een flinke verzameling. Het is een uitlaatklep. Ik heb altijd zin in een leuke nailart. Het voelt als een rustmoment en geen verplichting. Muziek en nagels lakken zijn mijn hobby en therapie in één.

Hoeveel potjes telt jouw nagellakstash en wat is de duurste nagellak dat je ooit aangeschaft hebt?
Dit antwoord moet ik je schuldig blijven. Veel. Laatst heb ik alles weer een beetje geordend maar ik wil niet weten hoeveel lakjes ik heb. Misschien niet heel schokkend, ik heb geen Dior of Chanel in mijn bezit maar Isadora is toch wel prijzig voor een paar ml.
brilliantnails 2

Wat is jouw absolute favoriete nagellakmerk en welke merk zou je nog graag aan je collectie willen toevoegen?
Color Club. Vanaf de eerste Halo Hues die ik aanschafte (Cloud Nine) ben ik als een blok gevallen voor dit merk. A-England, P2 en ILNP zou ik nog heel graag aan mijn stash willen toevoegen.

Als je voor de rest van je leven slechts een potje nagellak zou mogen gebruiken welke zou dat dan zijn?
Color Club- Cloud Nine

Herinner je jouw allereerste nailart nog, vertel..?
Haha, ik zat al druk te denken vanaf het moment dat ik Konad aanschafte maar het gaat nog veeeeel verder terug. Het was een eenmalige nailart. Tijdens de wednesdaynightskate in 2000 was er een verkleedtocht. Samen met mijn buurmeisje maakten we onze outfits. Stiekem gebruikte ik de nagellakjes van mijn moeder. Van het merk Theatre gebruikte ik goud en bruin en met een satéstokje maakte ik een tijgerprint op mijn nagels. De foto stond voorop het AD maar helaas is de nailart niet te zien.
brilliantnails 3

Van begin tot einde; hoelang doe je er gemiddeld over om een nailart te maken en wat is de langste tijdsduur die je aan een nailart besteed hebt?
Het verschilt, maar gemiddeld ben ik wel zo’n 1 tot 2,5 uur bezig. Dat was heel recent. Ik organiseer een maandelijkse nailart challenge (de COTM) en deze maand gingen we met folie aan de slag. Dat heeft me zo’n 4 tot 6 uur geduurd voor ik tevreden was.

Waar haal je keer op keer inspiratie vandaan?
Uit van alles, vroeger was ik op mezelf aangewezen en greep werkelijk alles aan om er een nailart van te maken. Nu er zoveel blogs zijn en Instagram er is, zie ik veel moois voorbij komen; daar kan ik ook een variatie op maken.

Wat zijn jouw top 3 creaties en waarom?
Het is lastig om je eigen werk te beoordelen.
brilliantnails 4Dit is de one stroke-techniek en bij poging 3 was dit het resultaat, hier ben ik zelf erg blij om. brilliantnails 7Deze nailart bleef ook door mijn omgeving niet onopgemerkt. Mijn nagels waren mooi lang en sindsdien ben ik gek op sushi! Binnenkort maar eens een nieuwe sushi-nailart maken. brilliantnails 6Hier kreeg ik toch wel heel veel leuke reacties op. Voetbalkoorts en nailart… Ik kies hem omdat het publiek hem kiest.

Zijn er andere nailart-bloggers dat jou inspireren?
O ja zeker! Toen ik Brilliantnails begon ben ik me eens gaan verdiepen in de concurrentie. Dat waren er heel veel! Ik wilde een hoop meiden niet als concurrentie zien maar als een collega en leermeester. Hier in Nederland hebben we een aantal nailartsters van niveau!
Malinka van NailsbyMalinka maakt echt bijzondere werkjes op de nagels en ik zou zo graag eens tegenover haar zitten als ze bezig is.
Miriam van Nailtalk lakt strakker dan een schilder en de foto’s die ze ervan maakt zijn echt perfect.
Over de grens zijn er talloze meiden die zulke mooie nailarts maken waar ik geen genoeg van krijg, het is een eindeloze lijst.

Hoe zorg je ervoor dat je geïnteresseerd blijft in nagellakken/nailart en het schrijven erover?
Omdat er altijd iets nieuws blijft komen. Nadat de rode glanzende lak was uitgevonden is er zoveel bij gekomen. Alle denkbare kleuren zijn er wel maar dan komt de crackle lak en dan weer een magnetische lak gevolgd door liquid sand lak. Holografische lakjes en nu ook weer colorpaints. Er blijven grote en kleine veranderingen komen die prikkelen om weer te gaan gebruiken.

Wat is jouw geheim om je nagels in goede conditie te houden en welke nagelverzorgingsproduct kun je niet zonder?
Masseren. Dat doe ik echt elke dag. Het masseren houdt de nagelriemen soepel en stimuleert de groei. Hiervoor gebruik ik de Lush Lemony Flutter. Om mijn nagels sterk te houden gebruik ik af en toe de Trind Keratin nail restorer balsem. Lush Lemony Flutter en Trind Keratin balsem kan ik niet zonder. O en een fijne glasvijl.

Wat zijn jouw toekomst plannen met brilliantnails.nl?
Lekker zo doorgaan. Natuurlijk zou ik veel meer bezoekers willen trekken maar ik ben nu al blij met mijn bezoekersaantallen. Ik wil wel meer aan verschillende technieken gaan werken in de toekomst.

Vertel eens iets grappigs of interessant over jezelf
Ik ben opgeleid tot apothekersassistente maar in het dorpje waar ik zit is weinig werk te vinden. Nu werk ik op kantoor bij een verpakkingsbedrijf. Toch zou ik graag mijn creativiteit ook in mijn werk willen uiten, dus mocht ik iets met nagellak tegenkomen….Kan ik dat zeker tot mijn pensioen doen omdat het me na al die jaren niet verveelt en het me ook rustig houdt.

En dan ten slotte..

Donkere kleuren of lichte?  In de zomer meer lichte, maar nu we de herfst en winter voor de deur hebben komen de donkere lakjes weer tevoorschijn.
Favoriete kleurencombinatie?  Roze en goud
Favoriete indie merk?  TheColorPalette
Favoriete luxe merk?  Color Club (ook al is dit niet eens duur) en ILNP (daar heb ik nog niks van helaas)
Favoriete budgetmerk?  Essence, dat dit merk voor € 1,69 met alle trends meegaat vind ik fantastisch.

Heb je zelf nog iets toe te voegen?
Nailarten is altijd in en of je nu beginner of gevorderd bent, je zult er zoveel lol van hebben als een nailart is gelukt.

Top, Cindy! Bedankt voor het beantwoorden van onze vragen. Wij wensen jou heel veel succes met je blog!

©foto’s Brilliantnails.nl 

Meer interviews lezen?

Confessions Of A Nail Polish Addict | Miriam
Confessions Of A Nail Polish Addict | Kirsten

Lijkt het jou ook leuk om met jouw blog op Nailbox.nl te staan, stuur ons dan een mailtje via: info (at)nailbox.nl en wij nemen contact met je op.

Redactie Nailbox
Nailbox is altijd verrassend, bevat de mooiste trendkleuren en wordt gewoon bij jou thuis bezorgt.

9 thoughts on “Confessions of a Nail Polish Addict | Cindy

Comments are closed.

Top