You are here
Home > DON'T MISS > De verschillende technieken van nail art

De verschillende technieken van nail art

Misschien ben je pas met nailart begonnen of overweeg je om er mee te beginnen. Erg leuk! Wij kunnen ons echter heel goed voorstellen dat het voor jou als beginner nogal overweldigend kan zijn. Dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn dan ook zoveel verschillende technieken en steeds weer komen er technieken bij. Met dit in gedachte heeft Cindy van Brilliantnails in dit artikel ‘ De verschillende technieken van nail art’ de meest voorkomende nailart-technieken op een rijtje gezet.

Graag wil ik jullie een aantal technieken laten zien en wie weet word je er meteen verliefd op!
Sommige technieken vind ik heel mooi en andere laat ik aan me voorbij gaan. De ene is makkelijker dan de andere en bij alle technieken geldt: oefening baart kunst. Op je nagels welteverstaan.

De verschillende technieken van nail artDe eerste techniek waar ik voor viel was de stamping nailart. Met speciale (verdikte) nagellak smeer je op een image plate, met een schraper veeg je de overtollige nagellak op de image plate weg en met een stempel pak je de afbeelding op die je vervolgens op je nagels kunt drukken (overbrengen).
Je kunt met zoveel afbeeldingen en kleuren variëren dat het eigenlijk altijd een uniek design wordt.

De verschillende technieken van nail art 2De meest bekende en subtiele nailart is toch wel de French. Je lakt je nagels in een nude kleur en geeft je uiteinde een mooi wit randje. Elegant en nog steeds zeer geliefd.

De verschillende technieken van nail art 3De sponstechniek is vrij makkelijk maar wel een beetje een kliederwerk. Er zijn speciale nailart-sponsjes te koop maar met een make-upsponsje krijg je ook een mooi effect. Je lakt je nagels met een witte lak zodat de kleuren van je sponsje goed uitkomen. Op de spons kun je 1 of meerdere kleuren lakken die je herhaaldelijk op je nagels dept. Voor een goede dekking heb je wat herhaling nodig. Je kunt prachtige gradiënts en ombre maken met een sponsje. Laatste hype zijn babyboomnails, het is mij nog niet gelukt maar het gaat om een gesponsde french die prachtig overloopt.

De verschillende technieken van nail art 4Een variant op de spons is de saran wrap. In plaats van een spons gebruik je een stukje plastic folie dat je verfrommelt en in de lak dept en vervolgens op de nagels.

De verschillende technieken van nail art 5De naam zegt het al: dotting is het zetten van stipjes. Met een speciale dottingtool gaat dit heel makkelijk. Dottingtools zijn er in verschillende maten maar heb je die niet, dan kun je met een speldenknopje of cocktailprikker aan de slag.

De verschillende technieken van nail art 6Free hand is prachtig en lastig. Je nagels zijn je schildersdoek en daar kun je je dus in allerlei vormen op uitleven. Vaak maak je dan gebruik van heel fijne kwastjes omdat je “schildersdoek” ook mini is.

De verschillende technieken van nail art 7One stroke is ook free hand, het gaat vanuit jezelf en ik ben verzot op deze techniek. Zelf moet ik het nog beter onder de knie krijgen en de one stroke wordt vaak gebruikt voor verschillende prachtige bloemen.

De verschillende technieken van nail art 8Lead light/stained glass is een van de laatste technieken en ik probeer deze ook onder de knie te krijgen. Het zijn sheer lakjes waarmee je een afbeelding inkleurt op de nagels. Vaak op een zilveren of metallic ondergrond.

De verschillende technieken van nail art 9Houd je van kliederen, dan is deze techniek helemaal iets voor jou. De water marble is een heel leuke variatie op nailart. Neem een bekertje water op kamertemperatuur en laat druppels nagellak in het water vallen. Hoe meer druppels hoe verfijnder je watermarble wordt. Met een cocktailprikker kun je door de lak wat lijntjes trekken voor een patroon. Vervolgens doop je je nagels erin. Let wel op: je halve vinger zit ook onder de lak dus je moet flink schoonmaken. Of je tapet je huid rondom de nagels af. Het laatste ingenieuze foefje is liquid latex. Een soort vloeibare beschermlaag die je op je huid kunt smeren en na uitharden kun je het er zo af trekken. Ideaal!

De verschillende technieken van nail art10Een variatie op de water marble is de dry marble. Hier heb je geen water voor nodig en is dus een stuk minder messy. Je lakt je nagels en in de nog natte lak laat je in een andere kleur wat druppels vallen. Terwijl het nog nat is ga je er met een cocktailprikker doorheen voor een leuk patroontje.

De verschillende technieken van nail art 11Je nagels versieren, daar draait het met nailarten vooral om. Buiten nagellak kun je ook 3D toevoegen. Het is erg opvallend en vooral geschikt voor een feestje waar je totaal niets met je handen hoeft te doen want je blijft er wel aan hangen. Voor het oog is het wel een heel leuke versiering en ik ben fan.

De verschillende technieken van nail art12Voor de meiden die van gemak houden zijn decals ideaal. Je lakt je nagel zoals je wilt en met hele dunne stickertjes versier je ze vervolgens. Decals zijn dunner dan stickers die je losweekt in water en dan op je nagels schuift.

De verschillende technieken van nail art13Variatie hierop zijn zelfgemaakte decals. Dit doe je vaak met stamping nailart waar je het plaatje op de stempel inkleurt en laat drogen.

De verschillende technieken van nail art 14Voor een beetje hippe/moderne look op je nagels is stripingtape leuk. Superdun plakband dat in vele kleurtjes te krijgen is. Je knipt vooraf wat stripingtape die je op je nagels plakt en dan passend op de nagels afknipt. Ook is het een geweldige tool om delen van de nagel af te dekken die je niet wil lakken. Je trekt ze er weer af nadat je lak hebt aangebracht.

De verschillende technieken van nail art 15Foil is een soort van plakband maar in plaats van een plaklaag zit er een mooi design aan de onderkant van de folie. Je lakt je nagels en drukt de folie goed aan. Het kan ook met speciale transfer solution. De folie plakt op de nagel en de bovenlaag verwijder je.

De verschillende technieken van nail art16Distressed nails is ook een vrij makkelijke vorm van nailart. Je lakt je nagel in een mooie kleur en met andere kleuren lak je eroverheen. Voor je dat doet veeg je je kwastje zo goed mogelijk af zodat er bijna geen lak af komt.

Voor het beste resultaat is het bij alle technieken heel belangrijk af te sluiten met een topcoat. Dit zorgt voor een beschermlaag en je nailart wordt egaal. Ook de kleuren worden mooi uitgelicht.

Alle technieken die je voorbij hebt zien komen worden stap voor stap met foto’s omschreven op Brilliantnails.nl

Dit zijn een aantal technieken die het meest voorkomen en in je verdere zoektocht kom je ook nog sharpies, vinyl, inlays, aquarium nails en nog meer technieken tegen.

Wat is jouw favoriete nail art vorm?

Redactie Nailbox
Nailbox is altijd verrassend, bevat de mooiste trendkleuren en wordt gewoon bij jou thuis bezorgt.
Top