You are here
Home > DON'T MISS > Confessions Of A Nail Polish Addict | Ramona de Weert

Confessions Of A Nail Polish Addict | Ramona de Weert

In deze rubriek ‘Confessions Of A Nail Polish Addict’ delen bloggers hun liefde voor nagellakken en nail art met ons. In dit interview lees je het verhaal van Ramona, eigenares van blog en salon Beauty Nails Fun.

Wie is de persoon achter Beautynailsfun?
Ik ben Ramona de Weert, 33 jaar en ik woon in het Brabantse Zundert met mijn vriend en onze chihuahua’s Gizmo en Mogli. Ruim 13 jaar geleden heb ik mijn diploma’s behaald voor schoonheidsspecialiste en visagiste en heb ik een allround opleiding tot nagelstyliste afgerond. Vijf jaar lang heb ik gewerkt als schoonheidsspecialiste, gecombineerd met de nagels. Maar na een paar jaar werd me duidelijk dat mijn passie toch echt bij de kunstnagels en de NailArts ligt en sindsdien werk ik alleen nog als nagelstyliste.

Wat is beautynailsfun en waaruit bestaat het?
Beauty Nails Fun is mijn bedrijf, mijn passie! Oorspronkelijk ben ik begin 2011 gestart met de blog www.beautynailsfun.nl. Dit begon als een hobby omdat ik het leuk vond om over mijn werk en mijn passie te kunnen schrijven. Ik had toen al mijn eigen nagelsalon (nog onder een andere naam) en ik werkte nog 2 dagen per week bij een andere nagelsalon. In mei 2012 heb ik een pandje gehuurd om een nieuwe salon te beginnen, onder de naam Beauty Nails Fun. Nu bestaat mijn bedrijf dus uit mijn salon en mijn blog, de perfecte combi!

Hoe is het idee ontstaan om Beautynailsfun te starten?
Kort voordat ik mijn blog begon, kwam ik per toeval wat andere blogs tegen toen ik op internet aan het rondneuzen was. Het was toen allemaal nog niet zo bekend en ik wist ook helemaal niet wat het inhield. Het leek me gewoon leuk om foto’s te maken en artikeltjes te schrijven over nagel- en beautyproducten. Ik was totaal niet handig met computers, dus ik moest echt nog een hoop leren! Ik heb mezelf alles aangeleerd en in de loop der jaren zijn de artikelen en de kwaliteit van de foto’s flink verbeterd.

Is je blog ontstaan om je andere activiteiten onder de aandacht te brengen?
Nee, eigenlijk stond het eerst gewoon los van elkaar, mijn salon en mijn blog waren echt apart. Maar na ongeveer een half jaar zag ik hoeveel bezoekers en volgers ik had verzameld en het leek me wel handig om voortaan alles onder één naam te doen. Nu versterkt het elkaar. In mijn salon praat ik over mijn blog, mijn klanten weten wat ik doe en ze zijn altijd erg nieuwsgierig naar nieuwe producten. Ook delen ze de foto’s die ik maak van hun nagels weer met hun eigen vrienden via Facebook en andere social media. Door mijn blog heb ik een groot bereik en word ik goed gevonden via google. Zo krijg ik weer nieuwe klanten in de salon en doe ik workshops en kinderfeestjes door heel het land.

Kinderfeestjes en workshops zijn onderdeel van je bedrijf, vertel er wat over.
Ja, ik doe heel veel kinderfeestjes. Dat is zo leuk! Meestal komen de dametjes naar mijn salon, daar heb ik een grote tafel waar maximaal 8 meiden aan kunnen zitten. Het kan eventueel ook op locatie. De tafel staat helemaal vol met nagellakken, stripers, steentjes, stickertjes en andere NailArt-spulletjes die ze mogen gebruiken. Ze krijgen een nagellakwiel waar ze eerst op mogen oefenen. Als ze daarmee klaar zijn mogen ze hun eigen nagels gaan lakken of die van elkaar. En natuurlijk lak ik de nagels van de jarige met een mooie NailArt!
De workshops zijn bedoeld voor wat oudere meiden, vanaf ongeveer 16 jaar, en volwassen dames. Tijdens de workshop leg ik verschillende technieken uit en gaan we oefenen. De workshops worden aangepast aan de wensen en het niveau van de cursisten.

Ramona interview 3 Hoe is jouw liefde voor kunstnagels en nailart ontstaan?
Poeh, geen idee! Ik denk dat die liefde er altijd al geweest is! Ik heb altijd een passie gehad voor beautydingen. Als klein meisje verzamelde ik altijd al parfumflesjes en was ik gek op make-up. Toen ik wat ouder was ging ik ook nagellak dragen en ik was vrij jong toen ik mijn eerste set kunstnagels kreeg. Ik was altijd wel goed in tekenen en schilderen, dus toen ik me eenmaal met nagels ging bezig houden ontstonden er vanzelf kleine schilderijtjes op de nagels.

Hoe combineer je al je bedrijfsactiviteiten met elkaar?
Ja, dat is een goede vraag! Ik geef toe dat het soms behoorlijk druk is. Ik heb natuurlijk het voordeel dat ik mijn tijd zelf kan indelen. Ik heb geen vaste dagen in mijn salon, maar ik probeer wel de afspraken zo goed mogelijk na elkaar te plannen, zodat er niet allemaal gaten in mijn planning zitten. Als ik niet in mijn salon aan het werk ben, dan ben ik aan het werk voor mijn blog. Ik merk dat dit vaak wordt onderschat. Er gaat namelijk ontzettend veel tijd zitten in het maken van artikelen en video’s. Vaak ben ik tot laat in de avond bezig. Als ik een uitnodiging krijg voor een leuk persevent, dan probeer ik dat altijd wel in te plannen in mijn agenda. Ik ga er niet een hoop klanten voor verzetten, maar als ik 1 of 2 klantjes moet omzetten dan lukt dat meestal wel. Al mijn dagen zijn anders, geen één week is hetzelfde. Ik vind dat fijn! Ik kijk wel altijd aan het begin van de week wat ik allemaal moet doen en dan probeer ik een soort planning te maken, zodat ik weet wanneer ik foto’s moet maken, video’s moet opnemen en artikelen moet schrijven. En natuurlijk moet ik ook nog boodschappen doen en het huishouden bijhouden.

Wat vind je het leukst aan je bedrijf en het hebben van een nagelsalon?
Het is fijn dat ik mijn eigen baas ben. Ik kan zelf mijn tijd inplannen en ik kan zelf bepalen wat ik doe. Heerlijk, ik zou het absoluut niet anders meer willen!Ramona interview 1Werk je vanuit huis of heb je een werkruimte?
Ik huur een pand voor mijn salon. Mijn salon is in Steenbergen en ik woon in Zundert. Ik moet daar dus altijd naartoe rijden (ongeveer een half uurtje), maar ik vind dat altijd wel fijn. Zo heb je het idee dat je naar je werk rijdt en kun je ’s avonds gewoon de deur weer dichttrekken en naar huis gaan. We zijn er wel over aan het denken om nog een salon te maken bij ons huis, zodat ik daar misschien ook een nieuwe klantenkring kan opbouwen en het is wel erg makkelijk om daar dan video’s op te nemen. Want dat gebeurt nu vaak gewoon aan de keukentafel…
De foto’s voor mijn blog maak ik meestal gewoon thuis. We hebben boven een kantoor, waar ik foto’s kan maken met speciale lampen. Ook de artikelen schrijf ik gewoon thuis. Maar ik neem mijn laptop ook regelmatig mee naar de salon, zodat ik daar tussendoor nog wat kan doen.

Krijg je hulp of doe je alles met betrekking tot je salon alleen?
In mijn salon doe ik alles alleen. Ik heb 2 jaar geleden wel een heel lieve stagiaire gehad. Zij kon natuurlijk geen kunstnagels maken, maar ze was wel heel handig met NailArts en ze heeft ook leuke dingen voor mijn blog gemaakt.

Heb je zelf ook kunstnagels?
Op het moment heb ik geen kunstnagels. Ik denk dat het ongeveer 2 jaar geleden is dat ik mijn acryl eraf gehaald heb en sindsdien zijn mijn eigen nagels aardig gegroeid en sterk geworden. Ik draag de laatste tijd wel altijd Shellac op mijn nagels. Dit valt niet echt onder kunstnagels vind ik, maar het blijft wel super goed zitten. Meestal draag ik dit een dag of 10 en dan gaat er weer wat anders op.

Hoe zit jouw nagelverzorgingsritueel eruit?
Als ik Shellac draag, doe ik er eigenlijk niet zo veel aan. Dit blijft ongeveer 10 dagen perfect zitten bij mij. Daarna verwijder ik het met de speciale remover. Ik vijl ze wat korter en weer mooi in vorm en ik doe er wat nagelriemolie op. Soms breng ik meteen daarna weer een nieuwe Shellac aan en soms draag ik dan een paar dagen nagellak.

Welk handverzorgingsproduct kun je niet zonder?
Ik gebruik de handcrème van Rituals. Deze vind ik zo fijn!

Met welke nagellakmerk werk je het liefst?
Ik kan echt niet één merk kiezen. Er zijn zoveel fijne merken. Mijn top 10 in willekeurige volgorde: Rimmel, CND Vinylux, Essie, Sally Hansen, Herome, China Glaze, OPI, Zoya, Ciaté en Orly. Maar ik kan er zo nog wel 10 noemen.

Met welk nagellakmerk zou je nog graag in je salon willen werken?
Ik heb op het moment geen speciale wensen. Als ik graag iets nieuws wil proberen dan ga ik er altijd achteraan. Ik ga een paar keer per jaar naar beurzen, dus daar kom ik ook altijd weer nieuwe merken en producten tegen. 

Ramona interview 6Hoeveel potjes nagellak telt jouw persoonlijke nagellakstash?
Oeehh, dat zou ik echt niet weten. Sowieso staat mijn persoonlijke stash in mijn salon, dus ik gebruik het voor beide. Ik denk dat ik wel meer dan 500 lakjes heb.

Hoe bewaar jij jouw nagellakken?
In mijn salon heb ik 3 nagellakrekken waarin ik de lakjes op kleur heb gesorteerd. Ziet er zo leuk uit! Daarnaast heb ik ook een nagellakkastje met 5 lades en die zit ook helemaal vol. En verder heb ik nog wat oude Glossyboxen waar ook nog een hoop lakjes inzitten.

Wat weet je nu, wat je graag had willen weten toen je met de salon begon?
Uhhh, hier moest ik even over nadenken… Maar ik denk dat ik dan minder ‘onzinnige’ NailArt spulletjes had gekocht. Ik heb nu namelijk een lade vol met allerlei NailArt spullen, die ik nooit heb gebruikt! Als je op de beurs loopt, ziet het er allemaal erg leuk uit, maar vaak kom ik later tot de conclusie dat het helemaal niet fijn werkt of dat klanten het niet leuk vinden.

Herinner je jouw allereerste nail art (en kunstnagels), vertel er eens over ( +foto)?
Poeh, ik kan me niet meer precies herinneren welke NailArt ik als eerste maakte, maar ik weet wel dat ik in het begin vaak NailArts met streepjes maakte. Ik gebruikte altijd stripers en dat doe ik eigenlijk nog steeds. Ik maak mijn NailArts het liefst gewoon met de hand. Al ben ik sinds kort wel het stempelen aan het ontdekken.
Mijn eerste set kunstnagels was een drama! Ik deed er ruim 4 uur over en ik vond het echt heel erg moeilijk. In het begin kwamen er nog regelmatig ‘klanten’ (dit waren in het begin alleen vriendinnen en familie) terug met nagels die er spontaan afvielen. Ik heb toen best vaak zitten huilen omdat ik dacht dat ik het nooit zou kunnen! Gelukkig is het allemaal goed gekomen…

Ramona interviewHoelang ben je gemiddeld met het zetten van kunstnagels bezig?
Met de kunstnagels ben ik meestal 1,5 uur bezig. Soms iets langer als ze veel kleuren en NailArts willen, en soms iets korter als ze gewoon één kleurtje willen.

Hoe lang duurde je langste nail art?
Ik ben altijd het langst bezig met de nagels van mijn zusje. Ik probeer altijd iets moois en aparts op haar nagels te maken en we maken daar ook altijd een video van. Omdat we alles moeten filmen duurt het natuurlijk wat langer en tussendoor hebben we natuurlijk ook altijd nog de grootste lol. Als ik haar nagels doe, dan hou ik meestal een hele ochtend of middag vrij, zodat we wel 3 of 4 uur bezig kunnen zijn.

Van begin tot einde: hoe lang doe je er gemiddeld over om een nail art te maken?
Oh, dat is echt heel verschillend! Dat ligt echt totaal aan het soort NailArt. Als ik een NailArt maak bij mijn klanten dan duurt het gemiddeld een kwartiertje denk ik. Als ik een NailArt bij mezelf maak, dan duurt het meestal iets langer omdat ik dan tussendoor nog foto’s moet maken. Ik denk dat ik dan in totaal een uur bezig ben.

Waar haal je inspiratie voor nailart vandaan?
Overal en nergens! Tegenwoordig is het natuurlijk erg makkelijk om ideetjes op te doen via internet. Ik volg een hoop ‘nagel-accounts’ via Instagram en daar komen de mooiste creaties voorbij. Als ik iets moois zie sla ik de foto meestal op en dan probeer ik het na te maken, maar ik geef er meestal wel mijn eigen draai aan.

Wat zijn jouw top 3 creaties en waarom?
Ik vind de NailArts met bloemen altijd erg mooi. Een de nagels van mijn zus zijn ook altijd favoriet!

Zijn er andere nail-artbloggers die jou inspireren?
Ik bekijk eigenlijk geen andere blogs, want daar heb ik dan weer geen tijd voor naast al mijn drukke bezigheden. Maar ik volg wel een hoop dames via Instagram. Ik vind persoonlijk Sascha Gossen erg inspirerend. Zij gebruikt voornamelijk CND Shellac en ze maakt zulke mooie NailArts!

Waar wil jij beautynailsfun over 5 jaar graag zien?
Ik hoop eigenlijk dat ik dan nog steeds hetzelfde doe als nu. Hopelijk zijn mijn blog en mijn YouTube-account dan nog meer gegroeid. En misschien heb ik dan ook nog een salon bij ons huis, zodat ik daar ook nieuwe klanten kan doen en kinderfeestjes kan organiseren.

Vertel eens iets grappigs of interessant over jezelf.
Haha, het is lastig om iets grappigs over jezelf te vertellen. Maar ik denk dat anderen me omschrijven als een echte kletskous. Ik ben altijd aan het kwebbelen en ik zit vol verhalen. Ik kan best druk zijn en ik heb niet veel slaap nodig. Daar ben ik altijd erg blij om, ik kom namelijk sowieso altijd al een paar uur te kort op een dag, dus gelukkig kan ik altijd lang opblijven en vroeg opstaan!

Bekijk alle nagelkunstwerkjes van Ramona op haar blog beautynailsfun.nl

Ramona, leuk dat je aan deze rubriek meegewerkt hebt en heel veel succes met je bedrijf en blog!

 

Meer interviews lezen?

Confessions Of A Nail Polish Addict | Lonneke
Confessions Of A Nail Polish Addict | Cindy
Confessions Of A Nail Polish Addict | Miriam
Confessions Of A Nail Polish Addict | Kirsten

Lijkt het jou ook leuk om met jouw blog op Nailbox.nl te staan, stuur ons dan een mailtje via: info (at)nailbox.nl en wij nemen contact met je op.

©foto’s Beautynailsfun

Redactie Nailbox
Nailbox is altijd verrassend, bevat de mooiste trendkleuren en wordt gewoon bij jou thuis bezorgt.
Top