You are here
Home > DON'T MISS > Nail Art | Distressed Effect Tutorial

Nail Art | Distressed Effect Tutorial

Vorige maand creëerde Lonneke van Nail Passion (voorheen Be-beautyfully) voor Nailbox een eenvoudige, subtiele valentijn nail art dat vrijwel iedereen na kan maken. En vandaag heeft ze voor ons een nieuw nail art tutorial.

Voor deze nail art heb ik gekozen voor heldere en frisse kleuren en een makkelijke techniek namelijk distressed. Bij de techniek distressed is het juist de bedoeling om een strepig effect te creëren.

Hoe werkt het maken van DistressedNail Art Distressed 2Om juist het treperige effect te krijgen (Distressed) is het de bedoeling dat je het kwastje zo goed mogelijk af veegt aan je flesje zodat er bijna geen lak meer op zit. Dan strijk je willekeurig verticaal en horicontaal wat vegen over je nagels. Gebruik een rustige basis kleur en gebruik 3 tot maximaal 4 verschillende kleuren anders wordt het effect te rommelig.

Wat heb ik gebruikt/wat heb je nodigNail Art Distressed 3

  •  Rimmel London White Hot Love (witte nagellak)
  • Hema Long Lasting (mintgroen)
  • Hema Quick & Co (donker blauw)
  • Gouden foil

Zo ga je te werk;Nail Art Distressed 4

  1.  Breng twee laagjes witte nagellak aan als basiskleur.
  2. Je begint met de lichte kleuren en eindigt met de donkerste kleur. Bij mij was dit dus eerst mintgroen en daarna donker blauw.
  3. Daarna heb ik een gouden nail art foil op aangebracht je kan ook eventueel een glitter lakje er overheen aanbrengen.

Daarna breng ik gelijk een topcoat erover heen aan zodat de kleur verzachten.Nail Art Distressed 5Nail Art Distressed 1Het is een leuke techniek, het is makkelijk, snel klaar en je creëert er de mooiste effecten mee!

Liefs, Lonneke
lonneke

Redactie Nailbox
Nailbox is altijd verrassend, bevat de mooiste trendkleuren en wordt gewoon bij jou thuis bezorgt.
Top