You are here
Home > DON'T MISS > Nail Art | Halloween Candy Corn

Nail Art | Halloween Candy Corn

Het is alweer oktober! Begin oktober weliswaar, maar Instagram wordt alweer overspoeld met Halloween nail art designs. Er moeten natuurlijk wel genoeg voorbeelden gemaakt worden, zodat je uit allerlei designs kunt kiezen met Halloween. Ik begin in oktober altijd met simpele Halloween designs en vandaag heb ik een Candy Corn nail art gemaakt door middel van de gradiënt techniek.

Wat heb ik gebruikt: nail-art-halloween-candy-corn-1

 • Essence the gel 33: Wild White Ways
 • Essence the gel 46: Black is Back
 • Models Own: Beach Hut
 • Models Own: Sarong Wrap
 • BEAUTY: liquid latex
 • Schuin kwastje
 • (make-up) sponsje
 • Stempelplaat BM 723 (Secret Garden)
 • Stempel

 Stap 1: De Basiskleur nail-art-halloween-candy-corn-2Om een mooie, dekkende gradiënt te krijgen, gebruik ik altijd een witte base coat. Hierdoor worden de kleuren van je gradiënt mooi helder en heb je minder lagen nodig. Ik vind de colour intensifying base coat van Essence erg fijn, omdat deze met twee dunne laagjes helemaal dekt.

Het paarse spul rondom mijn nagels is liquid latex, van het merk Beauty. Dit zorgt ervoor dat de overtollige nagellak niet op je huid blijft zitten. Zorg ervoor dat je het ook goed bij je nagelriemen lakt, dan hoef je bijna niets schoon te maken met nagellak remover.

Stap 2: De Gradiënt nail-art-halloween-candy-corn-3Hiervoor heb je een sponsje nodig. Ik koop de sponsjes online, maar een make up sponsje werkt vaak prima! Zorg er wel voor dat je niet de gladde sponsjes koopt, deze nemen de nagellak niet op waardoor je meteen een dikke laag op je nagels stempelt.

Je begint met de drie kleuren die je wilt gebruiken op het sponsje te verven. Daarna druk je het sponsje op je nagel en beweeg je van links naar rechts, zodat je alle hoekjes meeneemt. Deze stap zal je een paar keer moeten herhalen om een mooie gradiënt te creëren. Wanneer je tevreden bent haal je de liquid latex weg – dit kan met een pincet, maar je kunt het ook gewoon met je nagels vastpakken – en haal je eventueel overtollige nagellak weg met een schuin kwastje en wat nagellakremover. Ik heb een schuin kwastje van Picture Polish gebruikt, maar een dun eyeliner kwastje werkt ook goed.

Stap 3: Stempelen nail-art-halloween-candy-corn-4Deze stap kan je op twee manieren uitvoeren:

 • Rechtstreeks de afbeelding op de nagel stempelen
 • De afbeelding op een siliconen mat stempelen en daarna op je nagel plakken; je maakt dan eigenlijk een decal (soort van sticker). Ik gebruik hiervoor een siliconen bakmat: van hetzelfde materiaal als een echte workshop mat, maar dan veel goedkoper. Je stempelt de afbeelding op de mat, haalt eventuele vlekjes of andere stukjes weg die je niet wilt gebruiken met wat nagellakremover en een kwastje of wattenstaafje, en doet een laag top coat over de afbeelding heen. Paar minuten laten drogen en je hebt een decal.

De stempelplaat die ik heb gebruikt is van Bundle Monster en heet “Do Bats Eat Cats” – wel erg toepasselijk voor dit design toch?

nail-art-halloween-candy-corn-5Daarna alleen nog een top coat aanbrengen en je design is klaar!

 


Over de schrijfster: Ik ben Eva, 22 jaar en combineer studeren met werken. Ik ben rond mijn 15e begonnen met nagellak verzamelen, bijna dagelijks kwamen er nieuwe flesjes bij. Mijn collectie is ooit 800 flesjes geweest, maar bevat nu zo’n 400 flesjes van de merken die ik echt vaak gebruik. Models Own is mijn favoriete merk vanwege de felle kleurtjes, deze gebruik ik bijna altijd voor een gradiënt. Ik heb op het moment een Instagram account waar ik mijn nail art deel, maar wil graag een blog erbij beginnen. Misschien als de dagen meer uren krijgen 😉

Redactie Nailbox
Nailbox is altijd verrassend, bevat de mooiste trendkleuren en wordt gewoon bij jou thuis bezorgt.

2 thoughts on “Nail Art | Halloween Candy Corn

Comments are closed.

Top