You are here
Home > DON'T MISS > Tips om langer van je gelakte nagels te genieten

Tips om langer van je gelakte nagels te genieten

Al sinds mijn tienerjaren ben ik een echte nagellak-addict, ik vind het heerlijk om even tijd voor mezelf te nemen en lekker te frutselen aan een setje kleurige en/of glimmende nagels. Als je al zeker 20 jaar lang je nagels minimaal twee keer per week lakt en de meeste mensen in je omgeving ook weten dat je sinds enkele jaren een blog bijhoudt, gebeurt het regelmatig dat je vragen krijgt over alles dat met nagels te maken heeft.

Voor de duidelijkheid: ik ben een amateur! Ik heb in het begin zelf alles uitgevonden (pré-google tijd voor mij, ja dat bestaat!) en uiteraard houd ik sinds een jaar of 9 heel veel blogs in de gaten. Omdat ik al jaren veel vragen krijg, dacht ik dat het wellicht leuk is om een kleine serie blogposts te maken naar aanleiding van die vragen. Ik ben geen professional, maar ik kan je wel wat tips uit eigen ervaring geven, ‘sharing is caring’ tenslotte!

Om te beginnen de meest gestelde vraag; Mijn nagellak blijft nog geen dag zitten, hoe houd jij je nagellak zo lang mooi?

Arghhhh, dit is zoooo’n lastige vraag altijd! Gewone nagellak is niet bedoeld om een week lang muurvast op je nagels te zitten, maar ik vind toch echt wel dat je het minimaal 4 dagen zonder chips (stukjes die van je lak afbreken) moet kunnen dragen. Er is niet 1 wonder-tip, maar wel een hele waslijst met dingen die voor de meeste mensen wel zullen werken. Belangrijk om te weten is: of een nagellak mooi blijft zitten is misschien nog het minst afhankelijk van de nagellak die je gebruikt. Het is echt niet altijd zo dat een dure nagellak beter blijft zitten dan een goedkope.
Maar wat werkt dan wél???

1) Zorg voor droge nagels. Dus niet direct na het douchen of afwassen je nagels gaan lakken. Als het vocht uit je nagels komt, kan de lak makkelijker loskomen.

2) Maak je nagels schoon en vetvrij. Voor mij helpt een watje met wat aceton, maar je kan ook wat pure azijn gebruiken, dat is een geweldige ontvetter! De lak hecht dan beter aan je nagels.

3) Gebruik een base coat! Gewoon altijd een base coat gebruiken. Zoals ik altijd zeg: je gaat toch ook niet zonder onderbroek de deur uit (en ook al draag je geen onderbroek, doe dan toch maar wel die base coat op). De base coat zorgt er niet alleen voor dat de lak goed blijft zitten maar ook dat de kleurpigmenten niet onnodig veel vlekken op je blote nagels maken. Zelf gebruik ik het liefst een ridge filling base coat, die maken je nagels wat extra glad, wat ik zelf een mooier resultaat vind geven.

4) Doe je nagellak in minimaal 2 dunne laagjes op. Één dikke laag droogt minder snel dan twee dunne lagen én is minder goed bestand tegen stoten. Je stoot met dunne laagjes minder snel stukjes van je lak.

5) Draag een top coat! Gebruik altijd een top coat. Het is niet alleen super mooi, het beschermt je nagellak ook tegen krassen en stoten. En als je een sneldrogende top coat gebruikt zijn je nagels ook nog lekker snel droog.
Vergeet de tips (voorste randje van je nagel) niet mee te lakken!

Met deze stappen heb je een geweldig begin voor dagenlang plezier van je gelakte nagels. Maar dan ben je er natuurlijk nog niet, want hoe houd je het ná het lakken mooi?

1) Probeer voorzichtig te zijn met je nagels. Nagels zijn natuurlijk bedoeld om flink mee te krabben als je jeuk hebt, etiketjes los te pulken, schroefjes mee aan te draaien, dingen mee open te breken, lekker op te bijten, etc. DOE DAT DUS NIET. Probeer alle verleiding te weerstaan om je nagels te gebruiken waar ze voor bedoeld zijn. En draag rubber handschoenen tijdens huishoudelijke taken.

2) Doe om de dag extra laagje top coat op. Gebruik vooral een sneldrogende top coat dan hoeft dit niet langer dan in totaal 10 minuten te duren.

3) Als je tipwear hebt (dat is als het voorste randje van je nagels lichter wordt omdat de lak een beetje afslijt ) dan kan je je nagels even langs een afgestreken kwastje van de kleur die je gebruikt hebt halen om alleen dit randje bij te kleuren. Top coat erover en je nagels zien er weer vers-gelakt uit.

Bonus tip: met een lichtere kleur nagellak (welke kleur je ook kiest) zie je minder snel eventuele tipwear óf uitgroei omdat je nagellak zo super lang is blijven zitten 🙂

Op dit moment draag ik een gouden nagellak al sinds 5 hele dagen en ik ga deze er zo af halen omdat ik hem zat ben, niet omdat deze er niet meer goed uitziet. Dus voor mij werken bovenstaande tips heel goed!

Uiteraard is iedereen anders! Niet iedere parfum ruikt bij iedereen lekker en niet iedere nagellak blijft bij iedereen goed zitten. Dit heeft ook te maken met hoe jouw lijf werkt.
Het belangrijkste is: geniet van je vers gelakte nagels, hoe lang het ook blijft zitten!

Liefs, Inge


inge
Mijn naam is Inge, ik blog al sinds een jaar of 7 op mijn eigen plekje op het web, polishsis over voornamelijk nagellak. Ik vind het heerlijk om over nagellak en nagelgerelateerde onderwerpen te schrijven en ik houd actief en dagelijks alle trends bij.
Redactie Nailbox
Nailbox is altijd verrassend, bevat de mooiste trendkleuren en wordt gewoon bij jou thuis bezorgt.

One thought on “Tips om langer van je gelakte nagels te genieten

Comments are closed.

Top