You are here
Home > DON'T MISS > SwatchBox: Cuccio Cinema Noir Collection Swatches & Review

SwatchBox: Cuccio Cinema Noir Collection Swatches & Review

Onlangs heb je hier de prachtige lakken uit de fall-/wintercollectie Cinema Noir van Cuccio kunnen bewonderen. Je hebt er even op moeten wachten maar inmiddels hebben wij dit achttal tinten in ons bezit en dan kan een review en swatches vanuit Nailbox niet langer ontbreken.cuccio-cinema-noir-collection-swatchesDe kleuren uit de Cuccio Cinema Noir Collection zijn stuk voor stuk diep en intens te noemen. De collectie bestaat uit vier metallicsglitters, drie crèmes, en één shimmer; voor ieder wat wils dus.

cuccio-femme-fataleWe gaan van start met Femme fatale. Dit is gelijk ook de felste kleur uit deze collectie maar ook één van de tinten met de dunste formule. Een uitzonderlijk kleurtje voor in een fall-/wintercollectie. Mede dankzij de dunne substantie van deze lak heeft het tot wel drie laagjes nodig om tot volledige dekking te komen. Cuccio Femme fatale is een opvallende metallic fuchsia lak, een lak die toch wel, als je het ons vraagt, in de categorie ‘ je moet er van houden’ valt.

cuccio-private-eyeCuccio Private Eye wordt omschreven als een magische royal blue glitterlak. Een intens diepblauwe lak met een geweldige pigmentatie en dus ook een goede dekking. Ondanks dat bij dit lakje een eerste laagje een goede dekking geeft is een tweede laagje aan te raden. Een tweede laagje egaliseert namelijk alle onevenheden die je door de metallic glitters kunt krijgen. Houd er wel rekening mee dat deze lak helaas niet gemakkelijk te verwijderen is.

cuccio-notoriousCuccio Notorious is zonder twijfel de meest aparte kleur uit deze collectie. Het wordt omschreven als ‘pearly teal glitter’, een bijzondere kleur groen. Dit lakje is qua substantie vergelijkbaar met z’n voorganger Private Eye, maar net wat minder dik. Ondanks de glitters lakt deze lak heel fijn en dekt volledig met twee laagjes.

cuccio-touch-of-evilCuccio Touch Of Evil is mysterieus paars met een geweldige substantie en dekking. Deze lak kan een laagje hebben maar twee is toch net wat mooier en intenser.

cuccio-lauren-blucallCuccio Lauren BluCall is een ‘deep indigo’ oftewel een prachtige diepblauwe lak. De lak is erg fijn in gebruik, dekt met twee laagjes volledig en heeft een prachtige glossy finish. Cuccio Lauren BluCall is een typische diepblauwe lak die zeker met base coat gedragen dient te worden, mits je geen verkleuring aan de nagels wilt.

cuccio-smoking-gunCuccio Smoking Gun wordt omschreven als een klassieke ‘deep mauve’ kleur.  Een mooie diep donkerpaarse kleur met een rookachtige gloed. De substantie van deze lak is wat aan de dunne kant, met twee laagjes krijg je het net niet mooi egaal. Een derde laagje brengt hier verandering in.

cuccio-pulp-fiction-pinkHet enige shimmerlakje in deze Cuccio Cinema Noir collectie. Cuccio Pulp Fiction Pink is een ‘dusty rose’ oftewel een oudroze lak met subtiele shimmers. Dit staat stijlvol en elegant op de nagels en met een top coat vallen de shimmers nog meer op. De substantie van Pulp Fiction Pink is prima, het lakt fijn en dekt goed in twee laagjes.

cuccio-who-dunn-it-1Het lijkt steeds vaker te gebeuren dat merken in hun fall-/wintercollecties minstens één ‘out of the box’ kleur doen. Hiermee bedoelen we kleuren die eigenlijk niet zo heel goed in de collectie thuis horen. Een typische kleur voor de koude maanden is Who Dunn It niet bepaald. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat dit kleurtje, dat als ‘teal blue, green’ omschreven wordt, meer in het voorjaar gedragen zal worden dan nu. Hoe dan ook, deze lak is een frisse afwisseling. Cuccio Who Dunn It heeft een ietwat dunne substantie waardoor je voorzichtig te werk moet gaan. Met drie laagjes krijg je dit kleurtje volledig dekkend.

cuccio-cinema-noir-collectionCuccio Cinema Noir is een prachtige collectie met een mooie variatie aan kleuren. Over het algemeen hebben de lakken goede substanties en zijn ze fijn in gebruik. Ook wat betreft dekking mogen we niet klagen. Wat ons echt positief verrast heeft is de houdbaarheid van de lakken, deze blijven namelijk gemiddeld vier dagen zonder chippen op de nagels. En dan is dit zonder top coat. Met een goede top coat kun je dus nog langer van je favoriete kleur uit deze collectie genieten.

Welke kleuren zijn jouw favorieten?

Informatie over de verkrijgbaarheid van Cuccio vind je via de site Cuccio-shop.nl

Redactie Nailbox
Nailbox is altijd verrassend, bevat de mooiste trendkleuren en wordt gewoon bij jou thuis bezorgt.

4 thoughts on “SwatchBox: Cuccio Cinema Noir Collection Swatches & Review

Comments are closed.

Top