You are here
Home > DON'T MISS > Essie Color guide #1 Essie Go-To Neutral Nude Shades Sheer

Essie Color guide #1 Essie Go-To Neutral Nude Shades Sheer

De struggle met het uitzoeken van een nagellakkleurtje kennen we allemaal wel. Er zijn simpelweg te veel kleuren om uit te kiezen! Het is dan ook altijd wel een missie om de perfecte nagellakkleur te vinden. Of je nu thuis voor je nagellakstash staat met tientallen kleuren, of voor de honderd tinten staat of bij de drogist, het blijft een opgave om een beslissing te nemen. Gelukkig zijn er, voor momenten dat je simpelweg geen tijd of zin hebt, ook tinten die altijd wel kunnen, overal bij passen en op vrijwel alle huidtinten prachtig staan. Wij gaan op onderzoek uit en zetten in onze Color guide voor jou de mooiste neutral shades op een rijtje.

essie-go-to-neutral-nude-shades-sheer-1We houden allemaal wel van nude nagellakken, niet waar? Een mooi nude lak op de nagels ziet er verzorgd uit, kan helpen je nagels er gezonder uit te laten zien en past bij elke outfit en elke gelegenheid! Van lichtroze tot sheernude, er zijn er genoeg om uit te kiezen. Met een nude-nagellak kun je in principe nooit fout gaan! In deze eerste Color guide zetten we, op willekeurige volgorde, 7 Essie sheernude-nagellakken voor jou op een rijtje. Ben je dus op zoek naar een mooi sheer-lak, lees dan vooral verder!

Essie Sugar Daddy essie-sugar-daddyAls we het over neutrale Essie-tinten hebben dan mag dit lakje absoluut niet ontbreken. Essie Sugar Daddy is een tint die door velen geliefd wordt. Het is een typische “your nails but better” tint. Supersheer is het wel maar wat een prachtige glossy finish heeft het. Dit lakje is voor french manicure geschikt, maar wil je dezelfde kleur als in het flesje, dan zul je geduld moeten opbrengen om wel vier laagjes aan te brengen (net als op de foto). Hoe dan ook, dekkend ga je dit lakje niet krijgen.

Essie Allureessie-allureEen tint die haar beroemdheid grotendeels aan Kate Middleton te danken heeft. Dit kleurtje droeg Kate Middleton namelijk in april 2011 op haar trouwdag met prins William. Het is dus niet gek dat Allure bij velen grote favoriet is. En wij snappen heel goed waarom, want dit melkachtig-witte lakje is een perfecte neutrale tint die je nagels, of deze nou lang of kort zijn, er ongelooflijk elegant uit laat zien. Het gelijkmatig verdelen van deze tint kan wat lastig zijn, de substantie verdeelt zich namelijk niet overal even goed waardoor je een ‘open plekje’ kunt krijgen. Het zou moeten helpen om ieder laagje eerst goed te laten drogen alvorens de volgende laag aan te brengen. Essie Allure is een sheer-nagellak, wil je het enigszins iets wat dekkend hebben is vier laagjes zeker wel nodig. Echter is dit lakje voor french manicure perfect.

Essie Mademoiselleessie-mademoiselleEssie Mademoiselle is een populaire tint van dit merk en wederom bij velen favoriet. Deze lak geeft een heel mooi naturellook en in combinatie met een french manicure staat het echt prachtig. Veel kleur krijg je met dit lakje zeker niet, het blijft namelijk doorzichtig. Maar echt.. deze tint lakt erg fijn. Essie Mademoiselle kun je het beste omschrijven als een kleurloze nagellak met een vleugje roze er door heen. Resultaat hierboven is na drie laagjes behaald.

Essie Spaghetti Strapessie-spaghetti-strapEssie Spaghetti Strap is een subtiel pioenroze tint met een iets wat koele ondertoon. In tegenstelling tot Mademoiselle kun je Spaghetti Strap wel opbouwen voor een betere dekking. Het is en blijft een sheerlak, verwacht geen perfecte dekking tenzij je het geduld kunt opbrengen om vier laagjes aan te brengen. In dat geval krijg je dezelfde tint als de kleur in het flesje. Erg mooi aan deze lak is dat het prachtig en verzorgd op de nagels staat, net als alle andere kleuren in dit artikel.

Essie Brides To Beessie-brides-to-beEssie Brides To Be behoort tot de bruinachtige sheer nudetinten maar dan met een gelige ondertoon. Het wordt ook omschreven als een warmbeige nude of caramel blush. Het nadeel van lakken met een gelige ondertoon is dat deze niet even flatterend bij alle huidtinten zullen staan. Na vier laagjes is dit lakje nog steeds niet volledig dekkend, een vijfde laagje zou hier verandering in kunnen brengen. Essie Brides To Be is een tint dat sheer gedragen moet worden en daar moet je van houden.

Essie Spin the Bottleessie-spin-the-bottleEen semidoorschijnend nude-lakje oftewel een half sheertint. Essie Spin the Bottle is een pink/peachy nudetint die vrijwel bij iedere huidtint staat. Het perfecte nudelakje is het niet, maar mooi is ie wel! Met 3-4 laagjes krijg je deze lak toch wel redelijk goed dekkend.

Essie Time For Me Timeessie-time-for-me-timeEssie Time For Me Time is een sheerroze getinte lak die absoluut niet bedoeld is om goed te dekken. Dit lakje bevat zeer subtiele shimmers die vrijwel alleen in direct zonlicht goed waarneembaar zijn. Voor een egale dekking heeft Time For Me Time minstens twee laagjes nodig. Deze lak lakt moeiteloos en is goed op te bouwen.

essie-go-to-neutral-nude-shades-sheer-swatchesWelke van deze lakken heb jij in jouw stash? Wat is jouw favoriete Essie sheer nagellak?

Redactie Nailbox
Nailbox is altijd verrassend, bevat de mooiste trendkleuren en wordt gewoon bij jou thuis bezorgt.

5 thoughts on “Essie Color guide #1 Essie Go-To Neutral Nude Shades Sheer

  1. Wat handig en overzichtelijk! Ik denk dat ik Sugar Daddy mooiste vind. Zelf heb ik geen van deze tinten.

Comments are closed.

Top