You are here
Home > DON'T MISS > Tutorial | 4 Simpele Kerst Nail Arts

Tutorial | 4 Simpele Kerst Nail Arts

Kerst komt eraan. Een heel gezellige tijd maar als ik het zo om mij heen hoor is het ook een stressperiode. Gelukkig heb ik de cadeautjes al geregeld. Kerst vieren wij met familie waar alles kan en niets te gek is. Bij wijze van spreken mag je in pyjama aan het diner verschijnen. Natuurlijk doe ik dat niet want ik vind het echt een feest. Mijn enige dilemma is: wat draag ik op mijn nagels?

Omdat ik jullie meestal stamping-nailarts laat zien heb ik vandaag gekozen voor 4 simpele nail arts die je zo voor elkaar hebt. Geen stress dus.

Nail art 1: Green with a touch of goldVoor de eerste nail art heb je een groene lak nodig, een andere kleur kan natuurlijk ook. Een gouden glitter-topcoat en een make-upsponsje. Heb je geen make-upsponsje in huis dan kun je ook een schuursponsje gebruiken.

Voorzie om te beginnen je nagels van een laagje groene nagellkak. Laat tussentijds de lak drogen en breng dan een tweede laagje aan voor een goede dekking. Breng vervolgens de glitter-topcoat op het make-upsponsje aan om deze vervolgens op de nagels over te brengen, enkel je nageltoppen. Sluit je nail art af met een topcoat voor een mooi verloop en de feestdagen doorkom je zonder chippen.

Eenvoudig maar wel een extraatje op een basislak

Nail art 2: Red & goldVoor de tweede nailart heb je enkel een rode lak en striping-tape nodig.

We beginnen met het aanbrengen van de rode lak. Afhankelijk van de dekking van het lakje breng je twee laagjes aan. Zorg er trouwens voor dat je, voordat je aan de slag gaat, de striping-tape in stukjes afknipt. Dat is namelijk makkelijker dan tussendoor steeds stukjes te moeten afknippen.

Eerst heb ik de striping-tape verticaal geplakt en daarna horizontaal. Gebruik weer een topcoat zodat je zeker weet dat alles goed vastzit en ook de overloop mooi is.
Het ziet eruit als een aantal pakjes met een lintje erom

Nail art 3: A Touch of SilverDe derde nail art ben ik begonnen met dit aparte kleurtje.

Wanneer je je nagels van enkele laagjes nagellak voorzien hebt laat je deze drogen. Breng daarna een topcoat aan. Ik heb vervolgens wat strass-steentjes in natte topcoat gelegd en aangedrukt.
Drie steentjes per nagel vond ik niet genoeg dus ik heb er nog wat bij geplakt. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Langs de nagelranden heb ik een zilveren glitterlak aangebracht, voor een speels effect.

Ook hierbij sluit je af met een laagje topcoat. Deze nail art zou ook voor Oud en Nieuw gebruikt kunnen worden, zo ben je meteen klaar voor twee feestjes.

Nail art 4: Christmas HatDe laatste nail art is een kerstmuts. Ik zeg het alvast even want dit lijkt nergens op.

Begin met het trekken van de basislijnen. Daarna volgt het inkleuren, dit kan prima met het nagellakkwastje. Met een witte lak en een cocktailprikker kun je de bolletjes op de mutsen maken en de randĀ onder aftekenen.
Op de foto is wel te zien dat ik nog een laagje rode lak aan had kunnen brengen voor een betere dekking. Dit was met daglicht niet te zien.

De nailarts zijn zowel met lange als korte nagels goed te doen. Lekker simpel en je hoeft er niet veel voor in huis te hebben. Op mijn blog Brilliantnails.nl zie je nog veel meer kerst-nailarts.


unboxing-nailbox-septemberIk ben Cindy, nagellakverslaafd sinds ik in 2006 een Konad demonstratie zag. Naast nagellakken ben ik ook helemaal weg van nail arts, inspiratie voor nail arts haal ik dan ook uit van alles. Om mijn liefde voor alles dat met nagellak te maken heeft met anderen te delen ben ik 3 jaar geleden met mijn blogĀ Brilliantnails begonnen.

Redactie Nailbox
Nailbox is altijd verrassend, bevat de mooiste trendkleuren en wordt gewoon bij jou thuis bezorgt.

2 thoughts on “Tutorial | 4 Simpele Kerst Nail Arts

  1. had met kerst gewoon een lakje op.
    Dit zijn wel hele leuke en vooral simpele nail art dat echt door iedereen nagemaakt kan worden.

Comments are closed.

Top