You are here
Home > DON'T MISS > Confessions Of A Nail Polish Addict | Kyra

Confessions Of A Nail Polish Addict | Kyra

In onze rubriek Confessions Of A Nail Polish Addict interviewen we dames met een grote passie voor nagellakken. In deze editie deelt Kyra van Snailpolishes haar liefde voor nail polish met ons. Lees je mee?…

Vertel eens iets over jezelf, wie ben je?
Ik ben Kyra (spreek uit: Kijra) Batista de Freitas, 22 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Friesland maar ik woon inmiddels al bijna 5 jaar samen met mijn vriend in Brabant. Het is bij ons een enorme beestenboel. We hebben 2 varanen, 1 agaam, heel veel vissen en 2 katten. Verder heb ik rechten gestudeerd en ben ik natuurlijk gek op nagellak!

Beschrijf je blog en het ontstaan ervan
Ik ben mijn blogje op 20 juli 2015 gestart. Al jaren zeiden mensen dat ze mijn nagels en mijn nail art zo mooi vonden en dat ik er iets mee moest gaan doen. Het begon steeds meer te kriebelen en in de bewuste zomervakantie ben ik begonnen en zo is Snailpolishes gestart. Mocht je je afvragen hoe ik op die naam ben gekomen? Mijn vriend noemt me altijd slakje in plaats van schatje dus vandaar haha.

Hoelang blog je al en waarom ben je deze begonnen?
Ik blog nu al ruim 1,5 jaar en ik ben begonnen omdat ik schrijven erg leuk vond. Halverwege deze periode ben ik tweetalig gaan bloggen (Nederlands en Engels) omdat ik a) merkte dat door mijn studie mijn Engels steeds slechter werd aangezien ik het niet meer gebruikte en b) ik behoorlijk wat lezeressen uit de VS en Canada heb.

Hoe is jou liefde voor nagellak eigenlijk ontstaan?
Om eerlijk te zijn weet ik dit niet precies. Ik vond als klein kind gelakte nagels al mooi en wilde dat ook graag. Toen ik nog thuis woonde had ik een doosje met zo’n 20 lakjes. Toen ik uit huis ging is deze verzameling langzaam groter geworden.

Wat vind je het leukst aan het bezig zijn met nagellakken?
Ik vind het leuk dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan daarnaast verzamel ik graag haha.

Wat voor invloed heeft nagellak in je leven (gemaakt)?
Hier heb ik even over moeten nadenken maar ik ben tot de conclusie gekomen dat nagellak niet echt invloed heeft op mijn leven. Wat wel zeker waar is, is dat ik nooit zonder gelakte nagels de deur uit ga en ik heb leuke mensen leren kennen door het bloggen 🙂

Wat is jou absolute favoriete nagellak(merk)
Mijn favoriete mainstream merk is China Glaze. Dit merk heeft zo ontzettend veel kleuren uitgebracht en de formule blijft bij mij heel lang zitten. Ik ben ook een grote fan van indie lakjes en van de indie’s is Lacquester mijn favoriet. Komt nog van eigen bodem ook hihi.

Hoe vaak per week lak jij je nagels en wat vind je leuker; je nagels lakken of nailart?
Hoe vaak is niet echt te zeggen, tenminste als ik swatchen mag meetellen. Soms heb ik 30 swatches in een week namelijk haha. Maar als ik de swatch sesies niet meetel, lak ik mijn nagels zo’n 2 keer per week. Nail art vind ik leuker dan gewoon mijn nagels lakken.

Wat is jouw geheim om je nagels in goede conditie te houden?
Ik betwijfel of mijn nagels in goede conditie zijn haha. Ik denk dat het geheim in mijn genen zit en verder je nagels vijlen en niet knippen.

Hoeveel potjes telt jouw nagellakstash?
Mijn huidige stash bestaat uit zo’n 330 potjes. Dat valt toch best mee? Haha

Welke nagellak (merk) zou je nog graag in je bezit willen hebben?
Geen, ik wil zo min mogelijk nieuwe merken toevoegen aan mijn collectie.

Wat is de duurste nagellak dat je ooit aangeschaft hebt?
Ik heb tijdens mijn vakantie in Miami Beach een lakje van Louboutin gekocht, Rouge Louboutin. Dez kunstwerkjes zijn niet goedkoop, ik heb $53 ervoor neergelegd maar ik ben er ontzettend blij mee. Het is echt mijn pronkstuk.

Als je voor de rest van je leven maar slechts een potje nagellak mag gebruiken welke zou dat dan zijn?
Dan zou ik de rest van mijn leven Essence Black is Back dragen. Zwarte nagellak is als je het mij vraagt altijd geschikt, wat je ook draagt of waar je ook naartoe gaat.

Hoe bewaar jij je nagellakken?
Voor nu bewaar ik ze nog in mijn Helmer van Ikea. Het is de bedoeling dat er -ooit- een nagellak wand komt.

Heb jij speciale herinneringen aan een of meerdere nagellakken in je stash?
Ja, uiteraard bij die van Louboutin maar ook bij andere lakken zoals Vesper van O.P.I. die ik van mijn ouders heb gekregen voor mijn Propedeuse.

Hoe zorg je ervoor dat je geïnteresseerd blijft in nagellakken?
Het is gewoonweg een passie, hier hoef ik dus geen moeite voor te doen 🙂 Ik word vanzelf hebberig van al het moois wat ik online voorbij zie komen.

Zijn er andere nail bloggers die jou inspireren?
Nee niet echt. Dit klinkt waarschijnlijk wat arrogant maar ik lees geen andere nail blogs. Niet omdat ik mijn medebloggers niet support maar om te voorkomen dat ik me teveel laat inspireren en zo bijvoorbeeld een zelfde nail art maak.

Welke camera/lens gebruik je om swatches op de foto te zetten en wat zijn jouw tips voor mooie swatchfoto’s?
Ik gebruik gewoon mijn telefoon. Een Samsung Galaxy S7. Licht! Licht is heel belangrijk, zonder goed licht krijg je donkere foto’s en dan zie je de lak niet goed.

Vertel eens iets grappigs of interessant over jezelf
Euhm iets grappigs of interessants over mezelf. Ik ben bang voor vlinders :’) ik heb het sowieso niet zo op insecten maar vlinders vind ik echt niet tof.

En dan ten slotte..
Donkere kleuren of lichte?
Donker
Favoriete kleurencombinatie?
Licht grijs met zwart en rood

Heb je zelf nog iets toe toevoegen?
Op schaamteloze zelfpromotie, elke woensdag een nieuw artikel, na? Nee haha.

Kyra, bedankt voor het beantwoorden van onze vragen. Wij wensen jou heel veel succes met je blog!

Meer interviews lezen? 

Confessions Of A Nail Polish Addict | Jane
Confessions Of A Nail Polish Addict | Sandra
Confessions Of A Nail Polish Addict | Natasja
Confessions Of A Nail Polish Addict | Ramona
Confessions Of A Nail Polish Addict | Lonneke
Confessions Of A Nail Polish Addict | Cindy
Confessions Of A Nail Polish Addict | Miriam
Confessions Of A Nail Polish Addict | Kirsten

Lijkt het jou ook leuk om met jouw blog op Nailbox.nl te staan, stuur ons dan een mailtje via: info (at)nailbox.nl en wij nemen contact met je op.

Redactie Nailbox
Nailbox is altijd verrassend, bevat de mooiste trendkleuren en wordt gewoon bij jou thuis bezorgt.

4 thoughts on “Confessions Of A Nail Polish Addict | Kyra

  1. Heel leuk om je zo te leren kennen. Je maakt echt prachtige nailarts. Grappig ben ook in friesland geboren en in brabant terecht gekomen!

Comments are closed.

Top