You are here
Home > DON'T MISS > Uit eigen Stash | Essie Birthday Suit

Uit eigen Stash | Essie Birthday Suit

Vanaf deze week kun je iedere week, op de woensdag, een nagellak uit mijn persoonlijke stash ontdekken. Ik trap vandaag af met Essie Birthday Suit. Lees je mee?

Ergens in het najaar van 2016 vierde Essie hun 35ste verjaardag door 6 oude kleuren te herintroduceren. Van de zes lakjes laat ik vandaag mijn favoriete kleur zien. Ter ere van de 35ste verjaardag van Essie heeft het merk, als onderdeel van hun Retro Revival collectie, een zestal iconische tinten opnieuw uitgebracht. Een van de kleuren is Birthday Suit, een zachte neutraal tint. Birthday Suit was een van de 12 originele tinten dat Essie in 1981 uitbracht. Erg leuk dus dat dit lakje een comeback heeft gemaakt.

Essie Birthday Suit is een sheer nude lak, dit wilt zeggen een lak met een transparante dekking. Volledige dekking zul je derhalve met dit tint niet krijgen. Sinds kort ben ik grote fan van nude lakjes waaronder sheer tinten. Het feit dat sheer lakken niet volledig dekkend zijn maakt dat je nagels er gezond en verzorgd uitzien. Perfect voor wanneer je niet wilt dat er veel aandacht naar je nagels uitgaan maar er nog wel goed uitzien. Inmiddels heb ik de meest bekende sheertinten van Essie in mijn collectie zitten en ik ben blij dit tint hier aan toe te voegen. Benieuwd welke sheertinten ik bezit, check dit post op nailbox.nlEssie Birthday Suit heeft zoals te verwachten een dunne formule en is met meerdere laagjes goed op te bouwen. Als het om sheertinten gaat vind ik persoonlijk drie dunne laagjes het mooiste eindresultaat geven. Ook bij Birthday Suit zijn minimaal drie laagjes nodig om een mooi en effen resultaat te verkrijgen. Zoals je op de foto kunt zien is het met drie laagjes nog steeds niet volledig dekkend. Een vierde laagje zou je eventueel kunnen aanbrengen maar persoonlijk breng ik bijna nooit meer dan drie laagjes aan. En dit lak is er ook niet voor bedoeld om een volledige dekking te geven. Essie Birthday Suit is een melkachtige wit/roze lak met een mooie glans.

Essie Birthday Suit is online o.a via Missgorgeous.nl te bestellen

Wat vind jij van dit kleurtje?

 

Nicky A.
Nicky, samenwonend, trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Founder Nailbox.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl
Top