You are here
Home > DON'T MISS > Confessions Of A Nail Polish Addict | Sofie

Confessions Of A Nail Polish Addict | Sofie

Op deze laatste maandag van april komen wij in deze editie van Confessions Of A Nail Polish Addict meer te weten over Sofie ( a.k.a the nail art spot) en haar liefde voor nagellakken en nail art. Lees je ook mee?

Vertel eens iets over jezelf, wie ben je?
Ik ben Sofie, 21 jaar en tweedejaars student Voeding en Diëtetiek. Ik woon nog thuis bij mijn ouders in Kampen en in mijn vrije tijd, naast het nagel lakken, dans ik graag waarvoor ik eenmaal in de week naar de dansschool ga voor ballet en spitzenlessen. Sinds kort begin ik ook steeds meer van fotografie te houden waar ik dan uren mee zoet kan zijn.

Hoe is jouw liefde voor nagellak eigenlijk ontstaan? 
Zolang als ik mij kan herinneren lak ik al mijn nagels omdat ik dit erg leuk vind. Vroeger begon dit met enkel één kleurtje en ook probeerde ik wat uit met een satéprikker of een speldenknop. Steeds meer nagellakjes en tools voegde ik toe aan mijn stash waardoor ik meer en meer kon uitproberen op mijn nagels. Dit zorgde ervoor dat ik steeds beter werd in nail art en preciezer kon werken.

Wat voor invloed heeft nagellak in je leven (gemaakt)?
Of ik nu mijn eigen nagels lak of die van anderen, het voelt altijd als een moment van ontspanning en ik doe het erg graag. Van tevoren bedenk ik welke designs ik wil creëren en wanneer het uitpakt zoals ik wil of het zelfs beter uitpakt dan verwacht, is dit even een geluksmomentje voor mij. Het is een betekenisvolle hobby waar ik veel voldoening uit haal. Ook wanneer ik een berichtje of complimentje van onbekenden krijg in real life of via social media, maakt dit mijn dag een beetje beter.

Hoeveel potjes telt jouw nagellakstash en hoe bewaar je ze?
Op dit moment bestaat mijn gewone nagellakstash uit ongeveer 200 kleuren nagellakjes en daarnaast heb ik ongeveer 60 kleuren gel nagellak. Dit is nog niet erg veel, maar ik ben dan ook nog niet zo lang bezig met het verzamelen. In augustus 2016 ben ik begonnen met het opzetten van mijn nail art Instagram. Op dat moment ben ik mijn nagellak stash flink gaan uitzoeken om met een schone lei te beginnen. Een erg groot deel heb ik toen weggedaan omdat ik vooral de lakjes van wereldwijd ‘bekende’ merken overhouden van kwaliteit. Sindsdien ben ik echt begonnen met het verzamelen en uitbreiden van mijn stash. Ik heb al mijn nagellakjes gesorteerd op kleur in de lades van mijn IKEA ALEX ladeblok. Hier blijven ze in het donker en geordend bewaard. Mijn gelnagellakjes hebben een aparte lade gekregen om deze zo gescheiden te houden. 

Wat is jouw absolute favoriete nagellak(merk) en welke zou je nog graag aan je stash willen toevoegen?
Dit is een lastige, maar ik denk het merk Serendipity omdat deze lakjes ongelooflijk gepigmenteerd zijn en een fijne formule hebben! Meestal is één laagje nagellak al voldoende, maar breng ik twee laagjes aan omdat ik dit gewend ben en een mooie dekking vind geven. Ook vind ik het erg prettig dat de lakjes niet erg prijzig zijn waardoor ik ze voor $12 naar Nederland kan laten verzenden zonder dat het pijn doet in mijn portemonnee.
Ik zou nog erg graag de lakjes van Ella+Mina willen proberen omdat ze erg mooie kleuren verkopen die ik constant voorbij zie komen op Instagram! Natuurlijk zijn er nog veel meer merken en collecties die ik graag zou willen uitproberen, maar als ik eenmaal begin met het maken van een lijstje ben ik bang dat we nog wel even bezig zijn!

Hoe vaak per week lak jij je nagels?
Ik probeer mijn nagels twee (soms drie) keer in de week te lakken met een mooi design om op deze manier ook twee keer in de week te kunnen posten op Instagram. Doordat ik afhankelijk ben van mijn lesrooster verschilt dit per week en werk ik ook vooruit om altijd een back-up design te hebben mocht ik echt geen tijd hebben om op tijd een nieuw design te creëren.

Waar haal je keer op keer inspiratie voor nail art? 
Iedere dag scroll ik door mijn Instagram feed waar ik veel designs voorbij zie komen. Ook google ik soms naar bepaalde nail art thema’s om inspiratie op te doen. Youtube en Pinterest gebruik ik wat minder vaak, maar hier is ook genoeg inspiratie te vinden!

Wat is het langst dat je met een nail art bezig bent geweest?
Ik denk zo’n 2,5 à 3 uur. Dit komt vooral voor wanneer ik erg precies moet werken en ik hier de tijd voor neem. Helaas heb ik nog geen goede kwaliteit acrylverf waardoor ik soms wel 3 lagen moet aanbrengen voordat de pigmentatie voldoende is en dit kost ook erg veel tijd.

Van begin tot einde; hoe lang doe je er gemiddeld over om een nail art te maken?
Gemiddeld ben ik 1,5 uur bezig met een nail art. Af en toe maak ik een simpel design waardoor ik zo klaar ben, maar er zijn ook designs waar ik langer de tijd voor nodig heb. Vooral freehand nail arts nemen veel tijd in beslag omdat alles uit de losse pols, maar toch precies gemaakt moet worden. Ook de droog tijd van nagellak neemt veel tijd in beslag.

Wat zijn jouw top 3 creaties en waarom? 

Chocolade aardbeien: ik ben helemaal zelf met dit idee gekomen om deze nail art te maken en ik ben mega blij met het eindresultaat. Normaal word ik toch bewust of onbewust geïnspireerd door andere nail art designs die ik tegenkom op Instagram. Een maand voor Valentijn zocht ik een aantal ideeën voor designs en mijn gedachten gingen direct naar chocolade aardbeien. Ik begon wat uit te werken op papier waarnaar ik het design maakte op mijn nagels.

French gradient ‘love’: erg simpel, maar toch elegant en vrouwelijk. Soms is het verstandig om niet te moeilijk te denken en waardoor een simpel design het beste kan uitpakken. Ik vind dat een French gradient altijd goed uitpakt en ik besloot het woord ‘love’ toe te voegen in sierlijke letters.

L O V E tattoo met rozen: dit was mijn eerste echte freehand design dat ik deelde op mijn Instagram waar ik mega trots op was en nog steeds ben.

Hoe zorg je ervoor dat je geïnteresseerd blijft in nagellakken/nail art? 
Ik probeer op een aantal momenten op de dag mijn Instagram te bekijken en bij te houden door posts te liken en reacties te plaatsen bij designs die mij aanspreken. Ik vind het belangrijk om dit niet constant te doen zodat ik het niet zat ga worden. Ik ben van mening dat als je iets leuk vindt of een hobby hebt, je er niet 24/7 mee bezig moet zijn omdat het anders niet meer leuk blijft.

Wat zijn jouw tips voor het maken van goede nagelswatch foto en Welke camera/lens gebruik je?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook nog op zoek ben naar de beste manier voor het maken van goede nagelswatch foto’s. Ik heb een fotostudio box die ik wil gaan gebruiken voor het maken van nagelswatch foto’s zodat de kwaliteit altijd hetzelfde is, maar ik ben hier nog mee aan het zoeken tot ik de juiste manier heb gevonden. Momenteel maak ik mijn foto’s in de vensterbank bij daglicht. Het is altijd belangrijk om de nagels zo goed mogelijk het licht te laten vangen zodat de kleuren er het beste uitkomen. Ook gebruik ik meestal een statief voor mijn camera zodat de kans groter is dat de foto mooi scherp is aangezien je niet werkt met een object dat je perfect stil kunt houden; je handen.
Om swatches op de foto te zetten gebruik ik de Canon EOS1300 + 18-55mm IS II

Wat is jouw geheim om je nagels in goede conditie te houden?
Ik probeer mijn handen zo min mogelijk nat te maken omdat mijn handen en nagels hierdoor snel uitdrogen, vooral in de winterperiode. Tijdens het schoonmaken probeer ik bijvoorbeeld handschoentjes aan te doen. Ook gebruik ik zo veel mogelijk mijn rechterhand zodat ik de nagels aan mijn linkerhand spaar, mocht het mis gaan. Omdat het soms lastig is om mijn handen niet nat te maken, heb ik altijd handcrème bij mij of een potje vaseline om mijn handen, nagelriemen en nagels in te smeren als ze een beetje uitgedroogd zijn. Voor het slapen gaan smeer ik mijn handen altijd extra goed in met handcrème zodat dit goed in kan trekken en daarna smeer ik mijn nagelriemen vaak in met een (nagelriem)olie. Momenteel is dit de HEMA ‘Hello mirror, guess my age – facial oil’. Deze olie kun je met een pipetje makkelijk aanbrengen op de nagels en trekt snel genoeg in. Het gebruik van een peelable base coat vind ik ook een wereld van verschil maken omdat ik op deze manier niet constant aceton hoef te gebruiken om mijn nagellak eraf te weken.

Wat zijn jouw toekomstplannen wat betreft nagellak? Wil je ooit nog een eigen blog starten?
Momenteel heb ik geen grote toekomstplannen wat betreft nagellak. Ik studeer nog waardoor ik niet erg veel tijd over heb om met mijn nagels bezig te zijn. Dit is de reden dat ik enkel foto’s maak en deel van mijn nail arts en geen tutorials op neem of een blog heb omdat dit veel extra tijd kost. Als ik ooit meer tijd heb en mijn Instagram erg is gegroeid, wil ik er misschien beter over nadenken om bijvoorbeeld wel een blog te starten.

Vertel eens iets grappigs of interessants over jezelf
Ik ben mijn Instagram begonnen als een soort van grapje. Een vriend van mij stelde voor om mijn nagels te delen op social media zodat de rest van de wereld mijn designs ook kon zien, maar ik had niet het idee dat dit een succes ging worden. Toch ben ik een Instagram account gestart en zie waar ik nu ben gekomen. Durf te doen!

Heb je zelf nog iets toe te voegen?
Doe wat je leuk vindt en aanspreekt en doe dit vooral voor jezelf! Trek je dus niets aan van wat anderen ervan vinden. Durf ook eens dingen te proberen die je niet direct zou doen en kijk wat het je brengt.

Liefs,
Sofie

Sofie, bedankt en leuk dat je aan deze rubriek meegewerkt hebt!

Meer interviews lezen?

Confessions Of A Nail Polish Addict | Nicky
Confessions Of A Nail Polish Addict | Ellen
Confessions Of A Nail Polish Addict | Kyra
Confessions Of A Nail Polish Addict | Jane
Confessions Of A Nail Polish Addict | Sandra
Confessions Of A Nail Polish Addict | Natasja
Confessions Of A Nail Polish Addict | Ramona
Confessions Of A Nail Polish Addict | Lonneke
Confessions Of A Nail Polish Addict | Cindy
Confessions Of A Nail Polish Addict | Miriam
Confessions Of A Nail Polish Addict | Kirsten

Lijkt het jou ook leuk om met jouw blog op Nailbox.nl te staan, stuur ons dan een mailtje via: info (at)nailbox.nl en wij nemen contact met je op.

Nicky A.
Nicky, samenwonend, trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Founder Nailbox.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Confessions Of A Nail Polish Addict | Sofie

Comments are closed.

Top