You are here
Home > DON'T MISS > Tutorial | Arabesque Gradiënt Stamping Nail Art

Tutorial | Arabesque Gradiënt Stamping Nail Art

Laatst kreeg ik de mogelijkheid om de prachtige collectie van Morgan Taylor “Fables & Fairytales” te swatchen en te reviewen voor Nailbox. Na het swatchen begon het ook te kriebelen om met de collectie verschillende nail arts te maken. Vandaag laat ik jullie een mooi zachte gradiënt nail art zien, kijk je mee!

Wat heb ik gebruik: 

Als basiskleur heb ik eerst twee laagjes Morgan Taylor Once Upon A Mani aangebracht. Dit is de lichtste en wat mij betreft ook één van de mooiste kleuren uit de collectie “Fables & Fairytales“. Klik voor swatches van alle kleuren uit deze collectie.

Nadat de basis goed droog was begon ik met het de nail art. Het was voor mij al snel duidelijk dat ik een combinatie wilde maken met de zacht roze en zacht gele kleur uit de collectie. Het mooist vind ik dan om een ombré/gradiënt nail art te maken. Ombré/gradiënt zijn kleuren die dicht bij elkaar liggen en die mooi in elkaar laten overlopen. De overloop maak je met een doodgewone make-up spons. Ik heb de kleuren aangebracht op de spons precies zoals ik wil dat het op mijn nagels komt. Al deppend breng ik het aan, deze stap herhaal ik tot dat de kleuren intens genoeg  zijn.

Het uiteindelijk effect is dit. Je ziet de kleuren mooi in elkaar overlopen en ze combineren perfect bij elkaar. Om jullie een duidelijker beeld te geven heb ik ook een matte top coat aangebracht. Door direct na het aanbrengen van de gradiënt een top coat aan te brengen zorg je ervoor dat kleuren nog meer in elkaar over gaan lopen en het één geheel word, ook kleine schoonheidsfoutjes verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Alleen al zo is de nail art natuurlijk al erg mooi om te zien, maar ik wil altijd iets extra’s toevoegen bij een gradiënt nail art. De volgende stap is dus stempelen!

Belangrijk is om weer te zorgen dat je nagels echt heel goed droog zijn voordat je begint te stempelen. Voor deze nail art heb ik een heel eenvoudig patroon gebruikt en mijn bedoeling was wel om evengoed toch nog goed het gradiënt effect te laten zien.

Ik gebruik graag en regelmatig de stempel plates van MoYou London. De afbeeldingen komen namelijk altijd precies op de nagel zoals je dat verwacht. Ik heb deze plate vaak gebruikt maar blijft gewoon mooi eruit zien, zoals je ook op de bovenstaande foto ziet. De afbeelding die ik heb gekozen is een mooie toevoeging op de nail art en niet te druk. Precies zoals ik het wilde, zie je nog goed het gradiënt effect.

Na het stempelen is dit het eind resultaat! Een hele draagbare nail art die ideaal is voor de lente. De Sally Hansen Color Therapy top coat geeft een mooie glossy finish en maakt er één geheel van. Binnenkort zal ik jullie mijn tweede nail art laten zien die ik maakte met de Morgan Taylor “Fables & Fairytales” collectie.liefs-lonneke


lonnekeIk ben Lonneke 32 jaar en moeder van een dochtertje van 3,5 jaar oud. In 2014 was ik opzoek naar een leuke hobby waar ik mijn creativiteit in kwijt kon, voor ik het wist had ik mijn eigen blog Nail Passion. In het begin was ik erg zoekende wat ik wilde met mijn blog. Ik merkte ik dat ik goed was in het maken en vastleggen van nagellak swatches en nail arts, hierdoor is mijn enorme passie gegroeid en tot de dag van vandaag blijft deze liefde groeien. Ik ben erg dankbaar voor alles wat hieruit voortkomt waaronder mijn samenwerking met Nailbox.

Redactie Nailbox
Nailbox is altijd verrassend, bevat de mooiste trendkleuren en wordt gewoon bij jou thuis bezorgt.
Top