You are here
Home > DON'T MISS > Confessions Of A Nail Polish Addict | Imke

Confessions Of A Nail Polish Addict | Imke

Ook in de nieuwe maand gaan wij door met het rubriek Confessions Of A Nail Polish Addict. Deze week is het de beurt aan Imke om ons meer over haar liefde voor nagellakken te vertellen. Leuk toch? Lees gauw verder…

Vertel eens iets over jezelf, wie ben je? 
Hi, ik ben Imke en je kent me misschien van mijn blog iOnTrend. Ik blog al bijna 5 jaar over nagellak en nail art. Ik woon in Nijmegen en heb een fulltime baan als communicatieadviseur. Ze zeggen wel eens dat iedere gek een gebrek heeft, en mijn gebrek is zonder twijfel nagellak. Die kleine gekleurde flesjes maken me gelukkig!

Beschrijf je blog en het ontstaan ervan
Bloggen is voor mij een ideale uitlaadklep om al mijn passies te combineren: schrijven, fotograferen en niet te vergeten nagellak. Ik besloot vijf jaar geleden een blog te starten en heb het iOnTrend genoemd. De i staat voor Imke en On Trend betekent dat je weet wat er trendy is en wat op dat moment hip is. En vanaf dag 1 ging het over nagellak en nail art.

Hoe is jouw liefde voor nagellak eigenlijk ontstaan?
Geen idee, ik weet dat ik altijd gek ben geweest op nagellak. Ik heb ook een tijdje parfum monsters gespaard toen ik een jaar of 10 was. Die zette ik dan met veel zorg op een plank boven mijn bed en o wee als iemand er naar wees LOL.

Wat voor invloed heeft nagellak in je leven (gemaakt)?
Nagellak is voor mij allang niet alleen maar iets om mijn handen mee te verzorgen. Het is een echte hobby. Ik droom nog net niet over nagellak, maar het is een groot deel van mijn leven. Ik heb zelfs vrienden kunnen maken door het bloggen. Te gek toch?

Hoeveel potjes telt jouw nagellakstash en hoe bewaar jij ze?
Ik ben de trotse eigenaar van een collectie met iets meer dan 1500 nagellakjes. Ik bewaar ze in de bekende IKEA Helmer kastjes.

Wat is jouw absolute favoriete nagellak(merk) en welke zou je nog graag aan je stash willen toevoegen?
Er zijn meerdere goede merken nagellak, en het leuke is, dat dat niet alleen maar de dure merken zijn. Mijn liefde is Essie. Dat is nou niet direct een goedkoop merk LOL, maar alles aan Essie spreekt me aan. Daarnaast ben ik ook dol op HEMA, Rimmel en Kiko nagellak. Er zijn nog een hele hoop Indie merken die ik graag zou willen proberen.

Wat is de duurste nagellak dat je ooit aangeschaft hebt?
Ik denk dat dat de Chanel nagellakjes zijn. Ze waren geloof ik €23,00. Maar dat heb ik uit mijn systeem en ik geef mij geld liever uit aan een ander merk.

Hoe vaak per week lak jij je nagels en wat vind je leuker; je nagels lakken of nailart?
Hoe vaak ik mijn nagels lak verschilt per week. De ene keer is het 1 keer, en een andere keer is het iedere dag. Het hangt af van mijn andere plannen. Nail art vind ik heel erg leuk om te doen, maar alleen als ik voldoende tijd heb. Als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor nagels lakken. Dat vind ik al super leuk. Nail art is de kers op de taart voor mij.

Als je voor de rest van je leven maar slechts een potje nagellak mag gebruiken welke zou dat dan zijn?
Ten eerste: NEEEEEEEEE!!! Dat zou echt een ramp zijn. Ik krijg energie van afwisseling en keuzemogelijkheden. Dus een nagellakje zou een ramp zijn. Als ik nu moet kiezen, dan kies ik O.P.I Miss Universe. 

Heb jij speciale herinneringen aan een of meerdere nagellakken in je stash?
Jazeker. Ik heb er een aantal cadeau gekregen en die zijn me dierbaar. Daarnaast heb ik een paar nagellakjes waar ik veel moeite voor heb moeten doen om ze te krijgen.

Wat is jouw geheim om je nagels in goede conditie te houden?
Mijn belangrijkste tip is -> gebruik je nagels niet als gereedschap!
Daarnaast gebruik ik meerdere keren per dag een crème of olie om ze te verzorgen. Mijn voorkeur gaat uit naar natuurlijke producten zoals Arganolie en niet de standaard handcrèmes die je in de winkel koopt. En vergeet ook je nagelriemen niet.

Hoe zorg je ervoor dat je geïnteresseerd blijft in nagellakken? 
Daar hoef ik tot nu toe geen enkele moeite voor te doen. Ik ben dol op nagellak en ben bang dat dat voorlopig ook zo zal blijven.

Zijn er andere nail bloggers dat jou inspireren? 
Ja natuurlijk. Er zijn zoveel getalenteerde meiden. Ik volg de meesten op Instagram. Daar kun je zoveel inspiratie opdoen.

Wat zijn jouw tips voor het maken van goede nagelswatch foto?
Zorg dat je netjes werkt en dat je goed licht hebt. Ik fotografeer het liefst met natuurlijk licht, want op een of andere manier vind ik het licht van een lamp nooit zo mooi.

Welke camera/lens gebruik je om swatches op de foto te zetten?
Ik gebruik de Sony a5100

Vertel eens iets grappigs of interessant over jezelf
Hoe dol ik ook ben op al mijn nagellakjes, ik vind het niet erg om afscheid te nemen van een deel van mijn collectie.

Heb je zelf nog iets toe toevoegen?
Bedankt dat ik mijzelf en mijn blog voor mocht stellen. Ik hoop een aantal van jullie te mogen begroeten op mijn blog of Instagram @iontrend. Liefs Imke

Imke, bedankt voor het meewerken aan deze rubriek en heel veel succes met je blog!

Meer interviews lezen?

Confessions Of A Nail Polish Addict | Sofie
Confessions Of A Nail Polish Addict | Nicky
Confessions Of A Nail Polish Addict | Ellen
Confessions Of A Nail Polish Addict | Kyra
Confessions Of A Nail Polish Addict | Jane
Confessions Of A Nail Polish Addict | Sandra
Confessions Of A Nail Polish Addict | Natasja
Confessions Of A Nail Polish Addict | Ramona
Confessions Of A Nail Polish Addict | Lonneke
Confessions Of A Nail Polish Addict | Cindy
Confessions Of A Nail Polish Addict | Miriam
Confessions Of A Nail Polish Addict | Kirsten

Lijkt het jou ook leuk om met jouw blog op Nailbox.nl te staan, stuur ons dan een mailtje via: info (at)nailbox.nl en wij nemen contact met je op.

Redactie Nailbox
Nailbox is altijd verrassend, bevat de mooiste trendkleuren en wordt gewoon bij jou thuis bezorgt.

3 thoughts on “Confessions Of A Nail Polish Addict | Imke

Comments are closed.

Top