You are here
Home > DON'T MISS > Essie Mixtaupe Vs. Essie Urban Jungle

Essie Mixtaupe Vs. Essie Urban Jungle

Ik geloof dat je binnen een nagellakmerk nooit echt een dupe zult vinden. Althans, dat zou niet mogen. Voor een echte dupe zul je buiten het desbetreffende merk moeten gaan zoeken. Echter zul je binnen een merk wel tinten vinden die vrijwel dicht bij elkaar liggen. Tinten die, wanneer je ze naast elkaar zet, weinig van elkaar verschillen en waarvan ik persoonlijk vind dat het overbodig is om beide te kopen. Maar wanneer je, net als ikzelf, jaren nagellakken verzamelt is het vrijwel onvermijdelijk om geen look-a-like tinten te bezitten. En vandaag vergelijk ik twee Essie tinten met elkaar, die naar mijn mening erg veel op elkaar lijken.

Begin van de maand liet Sandra de Essie As If! Fall 2017 collectie zien en zelf heb ik deze collectie ook aangeschaft. In deze collectie vind je de tint Mixtaupe. Bij het opbergen van de lakken viel het mij ineens op dat Mixtaupe erg veel op Urban Jungle lijkt. Op het eerste gezicht lijken het op dupes van elkaar te zijn. Dat wil zeggen: vanuit de buitenkant dan. Ik besloot beide lakken bij elkaar te pakken om uit te vinden of ze op de nagels daadwerkelijk zo op elkaar lijken. Of dat het enkel vanuit de flesjes zo lijkt. Kijk je mee?

Zo vanuit de buitenkant lijken beide tinten enorm veel op elkaar, het verschil is echt minimaal. Urban Jungle lijkt in vergelijking van Mixtaupe een tikje lichter te zijn.

Op de nagels vind ik de tinten ook behoorlijk op elkaar lijken, vrijwel identiek. Wie oog voor tinten heeft zal het verschil (in real life) met moeite kunnen zien maar voor velen zal het verschil nauwelijks waarneembaar zijn. De tinten komen op mijn ring- en middelvinger het meest met de werkelijke kleuren overeen. Ook op de nagels blijft Urban Jungle een tikje lichter dan Mixtaupe te zijn. En dan bedoel ik echt een tikje! In vergelijking lijkt Mixtaupe een vleugje roze in zich te hebben. Of is het Urban Jungle dat ietsje meer grijs in zich heeft? Hoe dan ook: het verschil is zo klein dat het, wat mij betreft, te verwaarlozen is.

Essie Mixtaupe en Essie Urban Jungle zijn beide mooie tinten maar ze zitten zo dicht bij elkaar dat beide in je stash opnemen overbodig is.

 

Heb jij één, of misschien beide lakken, in je stash zitten?

Nicky A.
Nicky, samenwonend, trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Founder Nailbox.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl
Top