You are here
Home > DON'T MISS > Mani Monday | Essence Metal Shock Nailpowder

Mani Monday | Essence Metal Shock Nailpowder

Vandaag heb ik een review van een ontzettend leuk product, waar ik tevens razend enthousiast over ben.

Een aantal weken geleden kwam Essence met de metal shock nailpowder. De nailpowder zorgt voor metallic nagels door middel van een poedertje over je nagellak te wrijven. Ik heb dit zelf al heel vaak voorbij zien komen op instagram, maar dat was altijd in combinatie met UV-gellak. Zelf heb ik geen UV-lamp en kon ik de nailpowder dus nooit testen. Essence heeft daar heel slim op ingespeeld door met een nailpowder te komen die je zonder UV-gellak kan gebruiken. Ik heb voor de kleur 02 Me and my unicorn gekozen. Deze kleur voorziet je nagels van een blauw/paarse colorshifting metallic look. De nailpowder is er ook in het goud, zilver, roze, groen en blauw.
Zelf heb ik een zwarte basis gebruikt, omdat ik niet te veel laagjes voor een volledige dekking wilde gebruiken. Voor de basis heb ik licorice van Essie gebruikt. Je kan ervoor kiezen de nailpowder direct op je basislak aan te brengen of op een top coat. Ik had mijn nagels een dag eerder zwart gelakt, dus heb het met een top coat gedaan. Ik heb als top coat de Essie gel couture topcoat gebruikt, maar het kan uiteraard met elke topcoat. Bij de gebruiksaanwijzing van de nailpowder staat dat de basislak één minuut moet drogen en dat je vervolgens met je vinger wat poeder kan oppakken om over je nagellak te wrijven. Na één minuut was mijn top coat nog te nat, dus besloot ik ruim twee minuten te wachten. Ik heb steeds voorzichtig gevoeld met mijn vinger of mijn topcoat bijna droog was.

Je dept met je vingertop in het potje en dan blijft er poeder aanzitten. Dit wrijf je vervolgens over je nagel. De nailpowder is wit en glitterig, maar eenmaal op de nagel krijgt het de blauw/paars kleur en creëert het een metallic effect. Uiteraard zit je halve vinger vervolgens onder de poeder, maar dat kan je later weg krijgen door je handen goed met zeep te wassen.

Ik was enigszins sceptisch toen ik de metal shock nailpowder kocht, maar het werkt fantastisch. Ik ben zelf niet heel handig met nailart, maar dit is echt foolproof.

Het is mogelijk meerdere laagjes te gebruiken. Je herhaalt hiervoor bovenstaand proces. Een laagje topcoat, even laten drogen en weer een beetje poeder over je nagel wrijven. Zelf heb ik ook twee laagjes gebruikt, omdat het effect door mijn zwarte basislak nog niet mooi uitkwam.

De laatste stap van het proces is het aanbrengen van de sealing top coat. Deze was helaas uitverkocht en dus besloot ik een gewone top coat aan te brengen om de nailpowder toch te kunnen sealen. De top coat zorgde ervoor dat het effect meer glitterig werd. Dat vond ik persoonlijk jammer. De dag erna vond ik de sealing top coat alsnog bij een andere kruidvat. Deze heb ik alsnog aangebracht op mijn nagels. Ik heb toen op een nagelwiel uitgetest wat de sealing top coat deed, maar het verschil tussen de sealing top coat en een gewone top coat is verwaarloosbaar. Je nagels ogen metallic, maar in de zon zie je duidelijk losse glittertjes zitten.

Ik vind dit product echt fantastisch. Het werkt makkelijk en oogt prachtig. Ik heb toen ik deze nailpowder op had heel veel complimentjes over mijn nagels gehad. Écht een aanrader.

 


Volg jij Nailbox al via ?

Bernadette
Ik ben Bernadette en ik ben 23 jaar. Momenteel ben ik bezig met het afronden van de master Strafrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Nagellak is één van mijn grootste hobby's. Ik heb er dan ook ruim 700! Essie is mijn favoriete merk en daar heb ik er dan ook zeker het meeste van!

One thought on “Mani Monday | Essence Metal Shock Nailpowder

Comments are closed.

Top